Curtea Suprema a hotarat, ieri, sa se pronunte peste doua saptamani cu privire la exceptiile ridicate in procesul in care fostii generali SRI Ovidiu Soare si Gheorghe Dumitrache sunt acuzati de fapte de coruptie alaturi de fostul consilier prezident
Curtea Suprema a hotarat, ieri, sa se pronunte peste doua saptamani cu privire la exceptiile ridicate in procesul in care fostii generali SRI Ovidiu Soare si Gheorghe Dumitrache sunt acuzati de fapte de coruptie alaturi de fostul consilier prezidential Emil Cico Dumitrescu. Avocatii au cerut instantei de judecata sa constate neregularitatea rechizitoriului si nelegalitatea urmaririi penale, intrucat cercetarile au fost efectuate in dosar de catre procurorii militari ai Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in conditiile in care, la inceputul anchetei, niciunul dintre inculpati nu mai era cadru militar.

Aparatorii acestora au declarat in fata magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie ca, potrivit legii, procurorii sectiei militare din DNA trebuiau sa-si decline competenta in favoarea procurorilor civili. „Urmarirea penala in acest dosar a fost inceputa de sectia militara a DNA, dupa ce au intrat in vigoare noile norme de procedura“, a spus instantei Gheorghe Dragomir, avocatul lui Ovidiu Soare. El a cerut achitarea clientului sau pe motiv ca acestuia nu i s-a respectat dreptul la aparare, iar rechizitoriul este nul, deoarece pro bele favorabile lui Ovidiu Soare nu au fost administrate, cu toate ca, in momentul perchezitiei, acesta a pus la dispozitia politistilor mai multe documente justificative ale unor bunuri pe care le detinea.

Nereguli privind activitatea procurorilor
Avocatii au vorbit in pledoariile lor si despre faptul ca procurorul ierarhic superior care a semnat rechizitoriul, Vasile Doana, nu a verificat dosarul, deoarece a semnat actul de sesizare a instantei in aceeasi zi in care a fost intocmit. Ei au mai criticat si disjungerea dispusa de procurori in cauza, dupa inceperea urmaririi penale, instanta fiind singura abilitata sa ia o astfel de masura.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.