Compania EuroHabitat, dezvoltatorul proiectului rezidential Planorama din Bucuresti, a numit un nou antreprenor general al proiectului, Danya Cebus, subsidiara a grupului Africa-Israel Investments, in locul firmei Yapitek.
Urban&Asociatii a anuntat in luna mai a acestui an ca Yapitek a inceput procedura de faliment, primul raport fiind depus la Tribunalul Bucuresti pe 25 mai. Potrivit raportului lichidatorului judiciar, firma Cris Consult, Yapitek are datorii de 7,5 milioane de euro si contracte incheiate in valoare de 47,6 milioane euro.
"Pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor nostri, continuarea lucrarilor de catre Danya Cebus este garantia pe care Planorama o ofera pentru executiile de finisaj ale apartamentelor. Schimbarea antreprenorului general este o dovada clara a faptului ca dorim sa ne impunem pe piata imobiliara din Romania prin valoarea lucrarilor noastre de constructii. Danya Cebus, prin experienta si numarul impresionant de proiecte finalizate, este cea mai buna solutie pentru atingerea obiectivului nostru", a declarat, intr-un comunicat, Haim Zemer Tov, director general al Planorama Group.
Complexul Planorama este amplasat in zona bulevardului Doamna Ghica din sectorul 2 al Capitalei, proiectul prevazand construirea a patru blocuri de 15 etaje, cu apartamente de 1-4 camere. Locuintele vor avea suprafete cuprinse intre 50 si 125 de metri patrati, iar preturile apartamentelor variaza intre 33.400 de euro si 120.000 de euro, suma care include TVA. Lucrarile de constructie au inceput in prima parte a anului trecut.
Dezvoltatorul proiectului este compania EuroHabitat, membra a trustului Gibor Sports, al carui actionar principal este omul de afaceri israelian Eitan Eldar.
Compania Danya Cebus este subsidiara a grupului Africa Israel Investments, o societate internationala de constructii cu sediul in Israel. Africa Israel Investments a anuntat, in 2006, ca va aloca in urmatorii trei-patru ani aproape 500 de milioane de euro pentru proiecte imobiliare in Bucuresti, cel mai important fiind Cotroceni Park, un ansamblu care va cuprinde un mall, patru cladiri de birouri si un hotel.