Motiunea de cenzura initiata de Partidul Social Democrat va fi dezbatuta, miercuri, incepand cu ora 12,00, au decis Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului.

Secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor,
Motiunea de cenzura initiata de Partidul Social Democrat va fi dezbatuta, miercuri, incepand cu ora 12,00, au decis Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului.

Secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat, marti, la  finalul sedintei, ca au fost alocate 171 de minute pentru grupurile parlamentare, ceea ce inseamna, conform cutumei parlamentare, cate 20 de secunde pentru fiecare deputat si senator.

Pe grupuri parlamentare, minutele au fost impartite astfel: PSD - 53 de minute, PNL - 31 de minute, PD - 23 de minute, PRM - 23 minute, UDMR - 11 minute, PC - 10 minute, minoritatile nationale - 6 minute, iar grupul de parlamentari independenti - 14 minute.
Guvernul are alocate pentru raspunsuri 60 de minute.

Valeriu Zgonea a precizat ca sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului, de miercuri, va incepe la ora 10,30 cu numirea a patru comisari pentru Comisia Nationala de Valori Mobiliare si cu o solicitare din partea grupului parlamentar al PSD privind inlocuirea lui Constantin Nita din functia de vicepresedinte al Comisiei de control al SIE cu Gabriel Vlase. 'Votul dat pentru numirea in functie a lui Gabriel Vlase a fost dat inca de saptamana trecuta, dar nu s-au respectat prevederile legale, intrucat nu s-a votat pe buletine de vot', a explicat Zgonea.

Secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor a adaugat ca parlamentarii vor vota pe doua buletine - unul destinat celor patru comisari CNVM - Gabriela Anghelache, Teodora Mihailescu, Carmen Negoita si Claudia Sava - si celalalt pentru Gabriel Vlase.
Parlamentarii PSD "Ostasi loiali si credinciosi partidului"Presedintele PSD a mai spus ca formatiunea sa stabilit "toate masurile" pentru asigurarea unui vot disciplinat in favoarea motiunii din partea parlamentarilor social-democrati.

Geoana a precizat ca grupurile parlamentare PSD din Senat si din Camera vor fi convocate pentru o sedinta, miercuri dimineata, inainte de dezbaterea motiunii. Liderul social-democrat a aratat ca, in aceasta perioada, grupurile parlamentare PSD au fost supuse unei "campanii de denigrare" din partea actualei puteri si a adversarilor motiunii.

El a precizat ca PSD are parlamentari valorosi, politicieni cu experienta, "ostasi loiali si credinciosi partidului".

Geoana a spus ca, impreuna cu colegii sai din conducerea partidului, respinge aceasta campanie de denigrare a disciplinei si coerentei votului grupurilor parlamentare PSD la motiunea de cenzura.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.