Un articol cu vanatorii din Italia care au ucis zeci de mii de pasari salbatice in Delta Dunarii a tinut capul de afis al cotidianului Sunday Herald. Sursa il citeaza pe guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, care spune ca a
Un articol cu vanatorii din Italia care au ucis zeci de mii de pasari salbatice in Delta Dunarii a tinut capul de afis al cotidianului Sunday Herald. Sursa il citeaza pe guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, care spune ca acestia aveau permise false emise de asociatiile din Romania. "Populatia pasarilor din Delta Dunarii a scazut dramatic din cauza secetei si a organizatiilor italiene de vanatoare", a spus Paul Conorov.
Administratia Rezervatiei a amanat inceputul sezonului de vanatoare de la 15 septembrie la 1 noiembrie. Cu toate acestea, asociatiile de vanatori din Romania au ignorat interdictia si au invitat in Romania vanatori si organizatii de vanatoare italiene. "Societatile romane de vanatoare au emis pentru 'turistii italieni>> permise de vanatoare ilegale", a spus Conorov, citat de Mediafax.
In opinia sa, Asociatia Vanatorilor si Pescarilor din Tulcea a emis 68 de astfel de permise individuale si alte 40 pentru asociatiile de vanatoare din Italia.
"Mai multe grupuri de vanatori italieni, beneficiari ai acestor permise ilegale, au impuscat tot ce le-a iesit in cale si au omorat mii de gaste salbatice si de rate in cateva ore, in Tantanir si Pardina”, a precizat Conorov. Aceste acuzatii au fost sustinute si de Comisarul sef al Garzii de Mediu a Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Costel Ifrim.
Potrivit publicatiei, ministrul Agriculturii este intr-o situatie controversata pentru ca a facut concesionari in Delta catre sase asociatii care au incalcat noua lege romana pentru protectia naturii. Aceasta masura interzice explicit sa garantezi concesionarea pentru vanatoare in zonele protejate sau aflate in pericol.
"Ministrul a ignorat aceste prevederi ale legii si a acordat concesionari de vanatoare semnificative in Delta (...). Daca legea nu este respectata, vom interzice orice tip de vanatoare in Delta Dunarii”, a amenintat Cononov.
La randul sau, Marin Sultan, directorul Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor din Tulcea, a negat acuzatiile si a contestat in instanta dreptul Rezervatiei de a intarzia inceputul sezonului de vanatoare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.