La sfarsitul acestei saptamani, o delegatie a PC condusa de liderul Dan Voiculescu se va afla in judetele Harghita si Covasna, unde vor avea loc intalniri cu romanii care locuiesc in aceste judete.

Intentia conservatorilor este de a afla
La sfarsitul acestei saptamani, o delegatie a PC condusa de liderul Dan Voiculescu se va afla in judetele Harghita si Covasna, unde vor avea loc intalniri cu romanii care locuiesc in aceste judete.

Intentia conservatorilor este de a afla care sunt conditiile in care convietuiesc romanii si ungurii in zonele cu polulatie majoritar maghiara. "Vrem sa aflam si punctul de vedere al romanilor, pentru ca prezentarea idilica facuta in urma cu cateva luni de presedintele Basescu este incorecta. Lucrurile nu stau asa atunci cand este vorba de impartirea banilor la nivelul Administratiei locale. 99% din banii care vin de la bugetul statului se indreapta catre localitatile cu populatie maghiara", a aratat deputatul PC Ionica Popescu.


MITING. Tot la sfarsitul acestei saptamani, duminica, in fata Palatului Cotroceni PC va organiza un miting "in incercarea de a sensibiliza opinia publica si pe presedintele Basescu in legatura cu importanta invatarii limbii romane de catre toti cetatenii care lucuiesc in tara noastra, indiferent de nationalitate, asa cum prevede Constitutia". Deputatul PC Stefan Glavan il va invita pe ambasadorul Italiei la Bucuresti la Comisia pentru politica externa de la Camera, al carei presedinte este, pentru "discutii edificatoare" cu privire la declaratia publica a primarului Romei la adresa romanilor de acolo. "Acest discurs poate fi catalogat drept xenofob si antieuropean si poate crea tensiuni interetnice. Credem ca cetatenii romani care traiesc si muncesc in strainatate merita mai mult respect, pentru ca marea lor majoritate sunt cinstiti si onesti", a spus presedintele Consiliului Executiv al PC, Codrut Seres.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.