In primul rand, felicit nominalizatii (la premiile CRP - n. red.) si in mod deosebit castigatorii. Cred ca pentru fiecare ziarist, momentul recunoasterii valorii pentru un an de munca este cel putin la fel cum pentru politician momentul alegerilor re
In primul rand, felicit nominalizatii (la premiile CRP - n. red.) si in mod deosebit castigatorii. Cred ca pentru fiecare ziarist, momentul recunoasterii valorii pentru un an de munca este cel putin la fel cum pentru politician momentul alegerilor reprezinta momentul la care culege ce a semanat. Voi n-ati semanat nici cu semanatoarea, nici cu altceva, ci ati semanat in general cu condeiul, cu mintea, cu vorba, ati semanat informatie, ati semanat realitate - ma refer la cei care au castigat premiile, la cei care au fost nominalizati. In mod categoric, sunt oameni care dincolo de a avea talentul de a produce un eveniment de presa, un act de presa de mare valoare, sunt oameni care au pus la baza muncii lor realitatea. In ceea ce ma priveste, nu am decat sa incerc sa va conving ca ceea ce am spus in campania electorala - ma voi bate pentru o presa libera - a fost o realitate si cred ca nu exista in sala vreun ziarist, vreun director de trust de presa, care sa poata spune "m-a sunat presedintele sa-mi spuna nu stiu ce sa fac sau ce sa scot sau cine sa intre sau cine sa iasa". Am o neimplinire a anului 2005, o neimplinire majora, care era un angajament politic serios, legat de garantia de depolitizare a TVR-ului si a Radioului national. Sunt neimpliniri care n-au tinut de presedinte. Singurul mod de a protesta a fost ca in formula legislativa existenta, Presedintia a refuzat sa-si desemneze reprezentanti in Consiliile de Administratie. Aici, va cer o mana de ajutor: trebuie sa depolitizam si posturile nationale, posturile platite din bani publici de televiziune si radio, macar ca principiu. Este esential, chiar daca, sa spunem, oricand am putea sa intram in dispute, daca sunt sau nu echidistante. Eu cred ca nu, in momentul de fata. Posturile publice au usoare tente care arata ca nu e bine sa nu avem posturile nationale, posturile platite din bani publici, complet depolitizate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.