Dupa aproape o luna de la organizarea flagrantului, comisarul sef Ioan Bucur, seful Politiei Transporturi Constanta, a fost ieri trimis in judecata de procurorii DNA, Sectia de combatere a coruptiei, pentru comiterea infractiunii de luare de mita. &
Dupa aproape o luna de la organizarea flagrantului, comisarul sef Ioan Bucur, seful Politiei Transporturi Constanta, a fost ieri trimis in judecata de procurorii DNA, Sectia de combatere a coruptiei, pentru comiterea infractiunii de luare de mita.

Totul a inceput pe data de 3 septembrie, cand, potrivit rechizitoriului, Bucur i-ar fi pretins unui subaltern, comisar Adrian Feraru, seful Biroului de Siguranta Publica din cadrul Politiei Port Constanta, suma de 1.000 euro. In schimb, Feraru urma sa aiba parte de clementa comisiei de disciplina in fata careia trebuia sa dea socoteala pentru faptele consemnate de un ziar saptamanal central, potrivit caruia ar fi cerut, la randu-i, beneficii de la o reclamanta. Comisarul Adrian Feraru a fost filmat in timp ce solicita reprezentantei unei firme, care reclama furtul unui camion pe teritoriul portului, cooptarea afacerii unui alt coleg din Politie. Pedeapsa pentru fapta lui Feraru era destituirea si retrogradarea din functie, insa in urma „aranjamentului” cu seful Politiei Transporturi, comisarul urma sa fie sanctionat doar cu amanarea promovarii in gradul profesional superior pe o perioada de un an. In ziua cand trebuia sa aiba loc tranzactia, Feraru s-a dus insa la DNA si si-a reclamat seful, astfel ca Bucur a fost prins cu cele 10 bancnote de cate 100 de euro insemnate asupra lui.

Spaguitorul,eliberat din functie
Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, „inculpatul Bucur Ioan s-a preocupat de desemnarea in compunerea Consiliului de disciplina a unor persoane care sa fie de acord cu aplicarea unei sanctiuni disciplinare favorabile denuntatorului, sanctiune prevazuta in Legea 360/2002 privind Statutului politistului. Mai mult decat atat, inculpatul l-a sfatuit pe denuntator in legatura cu atitudinea pe care urma sa o adopte in fata Consiliului”. De partea cealalta, comisarul Bucur a sustinut ca este nevinovat, ca subalternul sau ii datora respectiva suma de bani si ca totul este o inscenare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.