In Bucuresti este singurul sediu unde se pot depune solicitarile pentru despagubiri, astfel ca, ieri, la ANRP din Bucuresti erau stransi oameni din toate colturile tarii. Unii dintre ei si-au aratat nemultumirea cu privire la acest aspect, pentru ca,
In Bucuresti este singurul sediu unde se pot depune solicitarile pentru despagubiri, astfel ca, ieri, la ANRP din Bucuresti erau stransi oameni din toate colturile tarii. Unii dintre ei si-au aratat nemultumirea cu privire la acest aspect, pentru ca, in cazul in care constata ca dosarul nu este complet, mai trebuie sa faca inca un drum la Bucuresti.
Proprietarii ale caror bunuri au fost nationalizate de regimul comunist si care detin titluri de despagubire pot depune, de pe 1 octombrie, la ANRP, dosarele pentru acordarea de despagubiri in numerar si actiuni la Fondul Proprietatea. Persoanele care au de primit despagubiri pot opta pentru bani pana la contravaloarea a maximum 500.000 de lei noi pentru fiecare dosar conexat de despagubire, peste aceasta suma urmand sa primeasca actiuni. Pentru acest an, Fondul Proprietatea are la dispozitie 32 de milioane de lei pentru despagubiri in bani, suma care ar putea fi suplimentata, sustin surse guvernamentale. De aici si cozile formate la ANRP, pentru ca proprietarii sa fie siguri ca isi vor primi despagubirile cat mai repede. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.