Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii e pregatita, in cvorum si-n simtiri, pentru inceperea dezbaterilor pe tema Raportului inspectorilor asupra activitatii Directiei Nationale Anticoruptie. Doar lipsa a trei dintre cei cin
Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii e pregatita, in cvorum si-n simtiri, pentru inceperea dezbaterilor pe tema Raportului inspectorilor asupra activitatii Directiei Nationale Anticoruptie. Doar lipsa a trei dintre cei cinci membri alesi ai sectiei ar putea constitui o cauza de amanare. Altfel, chiar si in lipsa sefului DNA, Daniel Morar, dezbaterea concluziilor inspectorilor va continua. Conform unei informatii de ultima ora, la Sectia pentru procurori a fost depusa de catre inspectorii CSM o analiza a obiectiilor publicate de DNA la raportul CSM. Sursele spun ca inspectorii fac tandari obiectiile DNA. Pe de alta parte, membrii Sectiei pentru procurori au citit deja Raportul Inspectiei CSM, procurorul general al Romaniei declarandu-ne ca a desigilat plicul saptamana trecuta, dupa sedinta CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii va avea parte, måine, de un asalt mediatic, de vreme ce mult-asteptata zi de dezbatere a Raportului privind activitatea Directiei Nationale Anticoruptie realizat de inspectorii CSM a sosit. Tårziu aleasa fata d e momentul la care a fost finalizat raportul, aceasta zi va pune fata-n fata conducerea DNA cu ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, membru de drept la CSM. Conducerea DNA va trebui sa-si sustina obiectiile cu care a tapetat site-ul institutiei intr-un moment de defulare vizavi de aparitia fragmentelor cele mai importante din raportul inspectorilor CSM in 'Gardianul>>. Dar e greu. Pentru ca si inspectorii CSM au depus obiectii la obiectiile DNA. Iar Morar e facut praf!

Teoretic, dar si practic, sedinta Sectiei pentru procurori ar putea fi amanata. Singura sansa pentru Daniel Morar, aparatorul sefului Sectiei a II-a, Doru Tulus, sa scape cu o amanare a dezbaterilorar fi lipsa de cvorum. E-adevarat, multe se pot intampla in cele 24 de ore care au mai ramas pana la inceperea sedintei din Calea Plevnei. Un lucru e totusi cert. Vom asista, pana la verdictul final, la un lung serial al dezbaterilor, iar acesta nu se va finaliza maine. Ziua de 3 octombrie e doar inceputul. La fel de cert insa este faptul ca opinia publica va afla, mai devreme sau mai tarziu, ceea ce „Gardianul“ a aratat in repetate randuri, bazandu-se pe informatii si documente care nu pot fi negate: la Directia Nationala Anticoruptie, lupta impotriva coruptiei se duce prin arme politice, care se intersecteaza cu abuzul, reaua-credinta sau neprofesionalismul unora dintre procurorii institutiei conduse de Daniel Morar.

E nevoie de absenta a trei membri alesi
Varianta lipsei de cvorum in Sectia pentru procurori, cel putin pana azi, nu sta in picioare. Pentru ca nici unul dintre cei cinci membri alesi nu are in agenda de lucru, pentru 3 octombrie, o alta activitate care sa faca posibila lipsa de la aceasta sedinta. Sectia pentru procurori este formata din cinci membri alesi: Gratiana Isac, Liviu Dascalescu, Bogdan Licu, Cristian Deliorga si Dan Chiujdea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.