Big Ben, celebrul orologiu din turnul Palatului Westminster, sediul Parlamentului britanic, simbol al orasului Londra, a inceput din nou sa sune, dupa ce a tacut timp de sapte saptamani din cauza unor lucrari de revizie, timp in care a continuat sa a
Big Ben, celebrul orologiu din turnul Palatului Westminster, sediul Parlamentului britanic, simbol al orasului Londra, a inceput din nou sa sune, dupa ce a tacut timp de sapte saptamani din cauza unor lucrari de revizie, timp in care a continuat sa arate ora exacta, informeaza AFP, citata de Mediafax. In urma cu sapte saptamani a fost pentru prima data cand atat soneria care indica ora exacta cat si cea care indica sferturile de ora au fost reduse la tacere de la ultima revizie a acestora, in 1956.
Sistemul mecanic al ceasului a fost inlocuit cu unul electric, dar sunetul acestuia nu a putut fi inlocuit cu nimic.
Big Ben se refera in mod normal la ceasul in sine, dar numele a fost atribuit, prin extensie, si turnului pe care acesta a fost plasat, in 1859. Ceasul a intrat in revizie pentru ca in 2009, la implinirea a 150 de ani de la lansarea lui, acesta sa functioneze perfect. Ceasul este compus din patru cadrane, cu un diametru de sapte metri. Mecanismul sau cantareste cinci tone. Big Ben isi datoreaza numele creatorului sau, Benjamin Hall, a carui corpolenta i-a adus acestuia porecla de "Big Ben" ("marele Ben"). Un numar mare de turisti vin zilnic sa vada Palatul Westminster, situat pe malurile Tamisei, si sa auda soneria orologiului devenit unul dintre simbolurile capitalei britanice. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.