Daca motiunea PSD va fi votata de Parlament, presedintele Traian Basescu va avea consultari cu partidele parlamentare si va desemna un premier care sa incerce conturarea unei majoritati in jurul nucleului PNL-PD-PLD.   Â
Daca motiunea PSD va fi votata de Parlament, presedintele Traian Basescu va avea consultari cu partidele parlamentare si va desemna un premier care sa incerce conturarea unei majoritati in jurul nucleului PNL-PD-PLD.    

Seful statului a precizat, marti seara, ca optiunea sa va fi sa desemneze un premier de la PD, care va avea ca sarcina constituirea unei echipe, a unui program de guvernare si identificarea unei sustineri de 50% plus unu in Parlament. Traian Basescu a precizat ca va face si el eforturile necesare pentru a sprijini premierul desemnat sa identifice o astfel de formula de majoritate parlamentara.    

In cazul in care acest demers va esua, presedintele Basescu a precizat ca va trece "la pasul doi", respectiv va propune solutia unui guvern de uniune nationala, care sa gestionez tara pana la urmatoarele alegeri. Daca si acest demers va esua, solutia presedintelui sunt alegerile anticipate. "Dar stim toti ca nu va fi cazul si ca al doilea guvern va trece, pentru ca partidele parlamentare nu doresc alegeri anticipate, cu exceptia PD", a subliniat Traian Basescu.


Daca motiunea nu va trece, seful statului a spus ca actualul Guvern trebuie sa-si gaseasca o majoritate parlamentara transparenta pentru a-si realiza programul, in cazul in care motiunea de cenzura a social-democratilor nu va fi adoptata. "Daca motiunea nu trece nu inseamna ca Guvernul are majoritate transparenta", a spus seful statului, care a adaugat  ca in Parlament, in ultima perioada, nu mai pot fi adoptate proiectele legislative propuse de Guvern, deoarece nu se respecta "regula de aur" ca Executivul sa aiba o sustinere de 50% plus unu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.