Institutia se adreseaza persoanelor cu venituri mari
Investitii de 40 mil. de euro in 2007Banca Millennium Bcp va incepe operatiunile pe piata romaneasca la 11 octombrie, prin deschiderea directa a 40 de unitati bancare, investitiile ridicandu-s
Institutia se adreseaza persoanelor cu venituri mari
Investitii de 40 mil. de euro in 2007Banca Millennium Bcp va incepe operatiunile pe piata romaneasca la 11 octombrie, prin deschiderea directa a 40 de unitati bancare, investitiile ridicandu-se la 250 milioane de euro, potrivit publicatiei Diario Economico.
Banca se va adresa in special persoanelor cu venituri peste medie si firmelor, insa va desfasura operatiuni si pe segmentul de retail banking. Potrivit publicatiei, investitorul portughez isi va concentra activitatea asupra zonelor urbane.
Conform planului de afaceri, Millennium Bank Romania va incheia anul 2007 cu o pierdere neta de aproximativ 30 de milioane de euro, urmand ca in al cincilea an de prezenta pe piata sa atinga pragul de rentabilitate, se arata intr-un alt articol din Diario Economico. Banca a primit licenta de infiintare de la Banca Nationala a Romaniei pe 22 decembrie 2006."Esecul BCR" nu i-a descurajatBanca portugheza a fost unul dintre cei doi finalisti in procesul privatizarii Bancii Comerciale Romane, insa a fost invinsa in faza finala de austriecii de la Erste Bank, care au acceptat sa plateasca 3,75 de miliarde de euro, pentru un pachet de 61,88% din actiunile celei mai mari banci romanesti.
Inca din perioada privatizarii celei mai mari institutii de credit din sistemul romanesc, portughezii au anuntat ca piata locala este strategica in planurile de dezvoltare ale Millennium si ca intentioneaza sa intre fie printr-o achizitie, fie printr-un proiect greenfield.
Astfel, in luna iunie, banca si-a reafirmat planurile de investitii pentru Romania, alegand varianta "de la 0". Banca portugheza a anuntat ca va aloca 40 milioane euro in acest an si inca 200-250 milioane euro pana in 2011, pentru dezvoltarea unei retele de 100 unitati.
Inca de la inceputul anului, Millennium BCP a inchiriat o cladire de birouri de clasa A cu o suprafata totala de 1.360 mp, in apropiere de Piata Victoriei, potrivit unui comunicat de presa CB Richard Ellis.In urma cu o luna, banca portugheza se afla intr-un moment de cotituraAnalistii internationali considerau in urma cu o luna ca banca portugheza se afla intr-un moment de cotitura, exact inainte de intrarea pe piata romaneasca. Cotidianul portughez Diario Economico nota la acea vreme ca debutul institutiei pe piata romaneasca va constitui un prim test pentru Millennium BCP, in conditiile in care banca traverseaza o criza interna, alimentata de lupta pentru putere dintre presedintele Jardim Goncalves si CEO-ul Paulo Teixeira Pinto.
Aceste probleme, la nivelul conducerii, au aparut dupa ce Millennium BCP a ratat preluarea rivalei BPI (Banco Portugues de Investimento), potrivit presei lusitane.
Conform analistilor de la Banco Espirito Santo, esecul BCP de a cumpara alta banca si a-si majora astfel cota de piata o fac vulnerabila in fata unei oferte de preluare.
Potrivit unei surse din sectorul bancar citate de Diario Economico, Millennium BCP a inceput sa piarda clienti din sfera marilor companii, unde increderea joaca un rol important in concretizarea tranzactiilor.
Banca portugheza Millennium BCP detinea la finele lunii iunie active in valoare totala de 76,3 miliarde de euro, adica de aproximativ doua ori mai mult decat totalul activelor din sistemul bancar romanesc. In primul semestru, banca portugheza a obtinut un profit net de aproape 396 milioane euro, cu 30% peste rezultatul aferent primelor sase luni din 2005.Piata bancara ramane atractivaSistemul bancar romanesc se mentine atractiv pentru investitorii internationali datorita potentialului semnificativ de crestere, in special pe segmentul de retail. Pe de alta parte, majoritatea bancherilor considera ca preturile pe piata locala sunt prea mari, iar dezvoltarea organica poate fi mai eficienta, mai ales pentru ca jucatorii au deja operatiuni aici.
Cipriotii de la Bank of Cyprus au ales varianta de a deschide o sucursala, in jurul careia va fi construita o retea de unitati care sa acopere principalele orase. La fel au ales sa procedeze si belgienii de la Fortis si spaniolii de la laCaixa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.