Un asteroid, descoperit in 2004, ar putea reprezenta o amenintare pentru Pamant in 2029, cand ar putea sa loveasca planeta, potrivit directorului Institutului de astronomie din Moscova, Boris Sustov, informeaza RIA Novosti.

Boris Sustov a declarat, in cadrul forumului spatial international care a avut la Moscova, ca asteroidul Apophis, care va traversa orbita Pamantului in 2029, la o inaltime de 27.000 de kilometri, ar putea, in anumite circumstante, sa loveasca planeta, provocand o explozie.

Tragicul fenomen ar putea sa depaseasca in dimensiune explozia Tunguska care a avut loc pe 30 iunie 1908 si care a afectat o suprafata de 2.150 de kilometri patrati in Rusia. Peste 80 de milioane de copaci din zona Krasnoiarsk, Siberia, au fost distrusi atunci.

Explozia provocata de asteroid ar putea fi evitata cu ajutorul tehnologiei moderne: orbita asteroidului ar putea fi corectata cu ajutorul unor sateliti de mici dimensiuni.
"Distrugerea unui asteroid, asa cum o sugereaza anumiti cercetatori, ar putea avea consecinte neprevazute. Se recomanda o abordare mai precauta", a spus astronomul.


Luna trecuta, un obiect misterios despre care se crede ca ar fi un meteorit a cazut pe Pamant intr-o regiune din Peru.
Obiectul a provocat aparitia unui crater cu o adancime de 6 metri si o largime de 30 de metri. Locuitorii din zona, inclusiv fortele de politie care s-au ocupat de prelevarea probelor, s-au plans ulterior de greturi si ameteli.
Mediafax