Acupunctura ii ajuta pe cei care vor sa se lase de fumat. Insa nu singura. Pentru a obtine rezultate eficiente, ea se asociaza cu psihoterapie si medicamente.

Persoanele dependente de nicotina se confrunta cu simptome greu de suportat o da
Acupunctura ii ajuta pe cei care vor sa se lase de fumat. Insa nu singura. Pentru a obtine rezultate eficiente, ea se asociaza cu psihoterapie si medicamente.

Persoanele dependente de nicotina se confrunta cu simptome greu de suportat o data cu renuntarea la tigara. Acestea prezinta asa-numitul sevraj nicotinic: stari de nervozitate, tulburari de somn, crestere in greutate. Pentru a diminua aceste neplaceri pot apela la acupunctura. "Exista studii care au dovedit ca acupunctura ajuta in tratamentul sevrajului nicotinic. Insa nu este suficienta pentru tratarea adictiei. Acupunctura trebuie utilizata ca metoda adjuvanta, in combinatie cu psihoterapia si tratamentul medicamentos", ne asigura dr Corneliu Moldovan, vicepresedintele Societatii Romane de Acupunctura. Medicul recomanda sapte sedinte de acupunctura in cadrul terapiei antifumat.


DEZECHILIBRU ENERGETIC. Acupunctura este utilizata, de asemenea, in tratamentul alcoolismului si al altor dependente. Cum actioneaza? Potrivit medicinei chineze, orice tulburare apare din cauza dezechilibrului energetic. Organismul sanatos trebuie sa beneficieze de o circulatie armonioasa a energiei in toate segmentele sale. Introducerea unor ace in anumite puncte de pe corp asigura restabilirea echilibrului energetic. In cazul toxicomaniei, acupunctura stimuleaza punctele care atenueaza toxicitatea drogurilor, reduc dependenta si combat stresul. Pentru tratamentul alcoolismului si toxicomaniei sunt necesare doua saptamani de sedinte de acupunctura. Apoi, pentru mentinerea rezultatelor este indicata cate o sedinta lunar, timp de sase luni. Insa si in aceste cazuri, acupunctura trebuie completata cu psihoterapia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.