In 2007, cardurile de memorie pentru terminale genereaza o piata globala de 7 miliarde de dolari. In 2009 se asteapta definitivarea cardului universal, Universal Flash Storage.

In industria telefoniei mobile, cardurile de memorie sunt acc
In 2007, cardurile de memorie pentru terminale genereaza o piata globala de 7 miliarde de dolari. In 2009 se asteapta definitivarea cardului universal, Universal Flash Storage.

In industria telefoniei mobile, cardurile de memorie sunt accesoriile cele mai bine vandute, iar pe aceasta pozitie fruntasa vor ramane si  in urmatorii cinci ani. Aceasta este parerea analistilor de la ABI Research, intr-un raport care mai arata ca in 2007 piata acestor carduri se afla undeva la 7 miliarde de dolari. Pentru alte accesorii, cum ar fi castile (bluetooh sau cu fir), vanzarile anuale vor ajunge in acest an la 5 miliarde de dolari.


CARDUL UNIVERSAL. Pentru mp3 player, camera foto sau telefon mobil, cardul de memorie este astazi o componenta indispensabila. Dar diferitele formate (SD, xD, Memory Duo, RS MMC etc), dezvoltate de numerosi producatori, ii incurca pe utilizatori. La care se mai adauga si inconvenientul de a cumpara adaptoare pentru unele modele atunci vrei sa folosesti un cititor de carduri. Motiv pentru care mai multe companii incearca sa puna la punct un card universal: UFS (Universal Flash Storage). Companii precum Nokia, Samsung, Sony Ericsson sau Texas Instruments spera ca in 2009 sa fie disponibil noul standard. De la UFS se asteapta o crestere a vanzarilor de carduri de memorie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.