Vanatorii din Italia au ucis zeci de mii de pasari salbatice in Delta Dunarii, avand permise false emise de asociatiile de vanatori din Romania, relateaza Sunday Herald, citandu-l pe guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

„Populatia pasarilor din Delta Dunarii a scazut dramatic din cauza secetei si a organizatiilor italiene de vanatoare“, a declarat Paul Conorov, guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Administratia Rezervatiei, sfatuita de reprezentanti ai Academiei Romane de Stiinte, a amanat inceputul sezonului de vanatoare de la 15 septembrie la 1 noiembrie. Cu toate acestea, asociatiile de vanatori din Romania au ignorat interdictia si au invitat in Romania vanatori si organizatii de vanatoare italiene. „Societatile romane de vanatoare au emis pentru 'turistii italieni>> permise de vanatoare ilegale“, a spus Conorov.

In opinia sa, Asociatia Vanatorilor si Pescarilor din Tulcea a emis 68 de astfel de permise individuale si alt e 40 pentru asociatiile de vanatoare din Italia. Iar acesta nu este singurul exemplu din Romania. „Mai multe grupuri de vanatori italieni, beneficiari ai acestor permise ilegale, au impuscat tot ce le-a iesit in cale si au omorat mii de gaste salbatice si de rate in cateva ore in Tantanir si Pardina“, a precizat Conorov.