Autoritatea de reglementare a pietelor financiare din Ungaria a amendat grupul austriac de petrol si gaze naturale OMV cu 25 milioane forinti (100.000 euro) pentru manipularea pietei si incalcarea normelor privind preluarea unei companii locale, prin
Autoritatea de reglementare a pietelor financiare din Ungaria a amendat grupul austriac de petrol si gaze naturale OMV cu 25 milioane forinti (100.000 euro) pentru manipularea pietei si incalcarea normelor privind preluarea unei companii locale, prin anuntul efectuat marti privind oferta pentru MOL, informeaza Mediafax. OMV detine 20% din actiunile MOL si a anuntat marti ca este pregatit sa ofere 32.000 de forinti pe actiune investitorilor grupului ungar,
intr-o tranzactie care plaseaza valoarea actiunilor MOL la aproximativ 3.500 de miliarde forinti (20 de miliarde dolari).
Desi OMV a subliniat ca anuntul sau nu a reprezentat o oferta publica de achizitie, autoritatea ungara, PSZAF, a sustinut ca abordarea companiei austriece a indus in eroare investitorii, relateaza portfolio.hu. De asemenea, anuntul OMV cuprindea informatii insuficient de clare privind pozitia sa fata de achizitia actiunilor MOL, noteaza PSZAF.
Daca, pe de o parte, OMV a aratat ca "este pregatit sa ofere actionarilor MOL 32.000 de forinti pe actiune", pe de alta parte, grupul austriac a spus ca "este pregatit in prezent" sa ofere pretul mentionat, astfel ca nu a indicat cu precizie actionarilor care este perioada de valabilitate a ofertei.
Avand in vedere incercarile repetate si esuate ale OMV de a negocia cu managementul MOL, precum si lipsa mentionarii unui interval de timp pentru indeplinirea conditiilor prezentate in declaratia de intentie privind achizitia companiei ungare, grupul austriac era cel mai probabil constient ca informatiile furnizate pot induce in eroare investitorii, apreciaza PSZAF.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.