Ministrii europeni sustin un sistem de alerta la nivelul statelor membre UE, care sa ajute la gasirea copiilor disparuti, iar primele discutii in acest sens vor avea loc marti, la Lisabona, informeaza Reuters.

Ministrii Justitiei si Aface
Ministrii europeni sustin un sistem de alerta la nivelul statelor membre UE, care sa ajute la gasirea copiilor disparuti, iar primele discutii in acest sens vor avea loc marti, la Lisabona, informeaza Reuters.

Ministrii Justitiei si Afacerilor Interne din cele 27 de state membre iau in calcul un plan care sa implice o campanie mass-media si transmiterea de mesaje in zonele publice, dupa exemplul Frantei. Ministrii si-au aratat deja sprijinul fata de aceasta idee inca dinaintea discutiilor propriu-zise. "Pe masura ce granitele sunt din ce in ce mai permisive, nu putem sti daca infractorii raman intr-un stat in cazul unei rapiri. Un sistem european este probabil un raspuns potrivit in situatiile foarte dramatice in care sunt implicati copii" a declarat ministrul de Interne al Frantei, Michele Alliot-Marie, pentru Reuters.


CAZUL MADDIE. Reuniunea are loc la cinci luni de la disparitia lui Maddie McCann, o fetita de 4 ani din Marea Britanie, care a fost vazuta ultima data intr-o statiune turistica din Portugalia, unde se afla in vacanta cu familia. Cazul ei a provocat ample cautari la nivel international si a dus la aparitia unor campanii media evoluate. (Mediafax)


Rapita de menajera O noua ipoteza prinde contur in cazul disparitiei micutei Maddie, relateaza saptamanalul de scandal News of the World. Publicatia scrie ca un e-mail anonim trimis pe site-ul oficial al printului Charles dezvaluie ca Madeleine ar fi fost rapita in Portugalia de o fosta menajera a familiei McCann. Motivul pentru care informatia ar fi fost expediata pe site-ul printului de Wales este ca atat Charles, cat si sotia sa, Camilla, s-au declarat in repetate randuri de partea familiei McCann, greu incercata pe parcursul anchetei privind disparitia fetitei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.