Dosarul Munaf, secret de stat
Instanta a hotarat sa ia in calcul cererea MAE depusa la dosar, prin care se invedereaza faptul ca informatiile sunt secret de stat. Curtea a ingropat astfel dosarul de terorism, decizand sa foloseasca pentru probatoriu doar o improbabila audiere a lui Munaf. (E.H.)
Roman asasinat la Roma
Saptamana trecuta, un roman a fost ucis cu focuri de arma intr-o piata dintr-un cartier din nordul Romei. Potrivit cotidianului La Repubblica, politia banuieste ca ar fi fost o reglare de conturi intre doua bande rivale. Martori oculari au declarat ca romanul a fost acostat intr-o piata si a fost ucis cu un glont tras in tampla. Politia italiana incearca sa determine imprejurarile incidentului si rolul jucat de acesta in incident, cautandu- in acelasi timp pe atacatori. (L.M.)
Jaf la drumul mare in Bulgaria
Opt studenti romani care plecasera in vacanta in Turcia au fost atacati cu arme de foc s jefuiti in Bulgari, in apropiere de orasul Stara Zagora. Agresorii erau deghizati in politisti. Studentii au fost transportati cu un vehicul al Ambasadei Romaniei la Sofia pana la Giurgiu, de unde au fost preluati de familii. Politia a deschis o ancheta. Acesta este primul jaf armat pe drumul international Ruse - Kapitan Andreevo, dupa o lunga perioada de acalmie. (D.A.)
Asasinul era boschetar
Autorul crimei comise saptamana trecuta intr-un garaj parasit din centrul orasului iesean Targu Frumos, unde unui om al strazii i-a fost zdrobit capul si i-a fost taiat penisul, a fost prins, fiind vorba tot de un om al strazii. Constantin Cioroi este din Iasi si traieste pe strazi. Aici a cunoscut-o pe victima, Mihai Campeanu, de 54 de ani. Agresorul si-a lovit victima pentru ca aceasta a refuzat sa intretina relatii sexuale cu el, au declarat surse din cadrul IPJ Iasi. (A.V.)
Evadatul de la Codlea s-a predat
Detinutul care a evadat acum mai bine de doua saptamåni din Penitenciarul de Maxima Siguranta Codlea s-a predat, saptamana trecuta, la Politia Rasnov. Stelian Ceapa executa in regim semideschis o pedeapsa de 3 ani si sase luni pentru furt calificat. Pe data de 12 septembrie, in timp ce lucra la gospodaria agrozootehnica a penitenciarului, a disparut pur si simplu. Pe langa pedeapsa initiala, va mai executa si un bonus pentru infrac- tiunea de evadare. (S.L.)
Procesul Apa de ploaie continua
Procesul care dureaza de cinci ani intre Primaria Iasi si Regia Autonoma Judeteana de Apa Canal pe tema taxei pe apa de ploaie a fost reluat la Iasi. Cele doua institutii au pareri diferite cu privire la aplicarea taxei pe apa de ploaie. Dosarul contine alte 27 de dosare intentate de RAJAC primariei, edilii refuzand sa plateasca aceste taxe in valoare de peste 2,2 milioane de lei, acumulate din aprilie 2002, asteptand sentinte definitive. (M.F.)