Trei dintre cele mai vandute patru ziare din lume, toate din Japonia, isi vor prezenta articolele la comun pe un nou site si au semnat un acord pentru a-si distribui la pachet exemplarele in zonele mai indepartate ale arhipelagului, informeaza France

Trei dintre cele mai vandute patru ziare din lume, toate din Japonia, isi vor prezenta articolele la comun pe un nou site si au semnat un acord pentru a-si distribui la pachet exemplarele in zonele mai indepartate ale arhipelagului, informeaza France Presse.

Japonia este una dintre putinele tari unde presa scrisa nu este in declin, ci continua sa traga tiraje importante. Publicatiile Yomiuri Shimbun, Asahi Shimbun si Nikkei, aflate pe pozitii concurente, doresc astfel atragerea cititorilor tineri si sporirea influentei ziarelor pe Internet. Yomiuri Shimbun se mentine la un tiraj de peste 10 milioane de exemplate din anul 1994 pana in prezent.

Un clasament al ziarelor cu cel mai mare tiraj din lume include, pe primele 10 pozitii, noua publicatii din Asia (Japonia, China si Coreea de Sud). Singurul reprezentant al Europei este tabloidul german Bild, urmat de "confratele" britanic The Sun.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.