Dupa vånzarea Automobile Craiova, se va infiinta o noua societate, controlata de stat, care va gestiona terenurile care au apartinut uzinei, a declarat presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, i
Dupa vånzarea Automobile Craiova, se va infiinta o noua societate, controlata de stat, care va gestiona terenurile care au apartinut uzinei, a declarat presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, intr-o conferinta de presa, la Alba Iulia.

Atanasiu a precizat ca americanii de la Ford au cumparat numai terenul pe care este construita fabrica, nu si celelalte suprafete cuprinse in activele celor trei societati - Automobile Craiova, Daewoo Automobile Craiova si Mecatim Timisoara. „Companiei Ford i-am vandut doar locul in care sa-si desfasoare productia si afacerea. Reprezentantii Ford au spus ca vor sa faca autoturisme, si nu afaceri imobiliare. Cei de la Ford au spus ca nu sunt interesati de speculatii cu vanzari de terenuri pe piata“, a sustinut Atanasiu.

Terenuri de 400 milioane de euro
Terenurile respective, in suprafata de 2-4 hectare, se afla in principalele orase din tara, iar circa sase hectare sunt amplasate in Bucuresti, avand ca destinatie magazine de prezentare, parking-uri auto, service-uri. Valoarea acestor terenuri este estimata la 400 milioane de euro, a mai precizat presedintele AVAS. „Terenurile raman intr-o societate comerciala la care nu Ford, ci statul roman ramane actionar, cu ceilalti actionari de la Automobile Craiova.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.