Cazul disparitiei avocatei brasovene Elodia Ghinescu genereaza fenomene „paranormale“ pe piata informatiilor. Sub protectia anonimatului, „surse“ din politia brasoveana, care nu au nimic in comun cu ancheta oficiala a Parchet
Cazul disparitiei avocatei brasovene Elodia Ghinescu genereaza fenomene „paranormale“ pe piata informatiilor. Sub protectia anonimatului, „surse“ din politia brasoveana, care nu au nimic in comun cu ancheta oficiala a Parchetului General, arunca pe piata informatii ireale, care induc in eroare opinia publica. Ancheta oficiala exclude elementele de intoxicare aparute in ultimele zile la Brasov, referitoare la poseta disparutei si la unul dintre telefoanele mobile ale Elodiei. Totodata, Parchetul General dezminte faptul ca pe tocul pistolului politistului Cristian Cioaca s-au gasit fragmente de tesut din buza Elodiei Ghinescu.

In ultimele zile, presa brasoveana a fost intoxicata sistematic cu elemente-bomba din ancheta privind disparitia avocatei Elodia Ghinescu. Pe surse, mai multi politisti brasoveni au sustinut fie ca a fost gasita poseta persoanei disparute, fie unul dintre telefoanele Motorola ale acesteia, precum si ca, in urma analizelor de laborator, criminalistii au descoperit ca pe tocul din piele al pistolului, ridicat din torpedoul autoturismului Peugeot 607 al lui Cristian Cioaca, se afla fragmente de tesut ale buze i Elodiei. „Toate aceste informatii sunt nereale si nu fac altceva decat sa aduca atingere anchetei desfasurate in acest caz“, au precizat, pentru „Gardianul“, surse din cadrul echipei de criminalisti care instrumenteaza dosarul.

Pseudo proces-verbal
Trecand in revista intregul film al „crimei de la Brasov“, asa cum intituleaza presa episodul disparitiei Elodiei Ghinescu, putem spune ca cercetarile in acest caz au debutat cu stangul, in sensul ca anchetatorii brasoveni, colegi cu principalul suspect Cristian Cioaca, au tratat cu superficialitate probele care astazi constituie dosarul. In prima faza, politistii care au ajuns in apartamentul sotilor Cioaca-Ghinescu nu au gasit niciuna din urmele dinamice prelevate de procurorii Parchetului General. Au omis sa treaca in procesul-verbal de cercetare la fata locului atat urmele de sange din incinta apartamentului, cat si cele din masina, rezumandu-se doar la audierea sotului, care sustinea si atunci, ca si acum, ca Elodia Ghinescu a plecat de acasa, in urma unor discutii conjugale.

Campul infractional
Odata preluata ancheta de catre Bucuresti, echipa noilor anchetatori fiind condusa chiar de catre seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul General, procuror Marius Iacob, si de seful Serviciului Omoruri din IGPR, Vasile Viorel, lucrurile au luat o alta turnura. O noua perchezitie domiciliara a reliefat faptul ca, in noaptea de 29 spre 30 august, in apartamentul cu pricina au avut loc scene violente, soldate cu „impanzirea“ campului infractional cu pete de sange.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.