Referitor la refacerea Aliantei DA, idee avansata joi de seful statului, secretarul general al PD, Vasile Blaga, a sustinut ca intre democrati si liberali "totul este posibil". "Daca premierul Tariceanu isi va recunoaste greselile, este posibil sa re
Referitor la refacerea Aliantei DA, idee avansata joi de seful statului, secretarul general al PD, Vasile Blaga, a sustinut ca intre democrati si liberali "totul este posibil". "Daca premierul Tariceanu isi va recunoaste greselile, este posibil sa reconstruim Alianta", a declarat Blaga sambata, la Realitatea TV. El a adaugat ca, daca actualul guvern va cadea, prima varianta va fi un premier din partea PD, iar daca un executiv PD-PNL-PLD nu va primi votul Parlamentului, se va ajunge la un guvern de uniune nationala. Blaga a apreciat ca motiunea are 50% sanse sa treaca. La randul sau, vicepresedintele liberal, Eugen Nicolaescu, a apreciat ca varianta unui executiv PNL-PD-PLD nu este posibila, fiind o "intoxicare" a lui Basescu. Pe de alta parte, liderul PLD, Theodor Stolojan, a anuntat, sambata, ca nu va accepta sa faca parte din Guvern intrucat este primul pe lista PLD pentru PE si nu are de gand sa se retraga pentru nu a crea impresia de neseriozitate. Preluand ideea lui Basescu de refacere a Aliantei, Stolojan a sustinut ca o structura politica care sa uneasca fortele de centru-dreapta ar putea include si PNL, cu conditia ca din randurile sale sa dispara gruparea subordonata lui Tariceanu. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.