Filosofii Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu, impreuna cu poetul Mircea Dinescu, sunt devansati in preferintele culturale ale romanilor de Florin Piersic, Sergiu Nicolaescu si Adrian Paunescu.
Aceasta este una dintre principalele concluzii ale u
Filosofii Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu, impreuna cu poetul Mircea Dinescu, sunt devansati in preferintele culturale ale romanilor de Florin Piersic, Sergiu Nicolaescu si Adrian Paunescu.
Aceasta este una dintre principalele concluzii ale unui sondaj emis de Biroul de Cercetari Sociale(BCS), realizat pe un esantion de 1126 de persoane, cu o eroare statistica de plus minus 3%. Analiza sociologica a fost realizata in perioada 3-10 septembrie anul in curs. La capitolul cultura, romanii il considera pe Florin Piersic cea mai importanta personalitate culturala in viata(18,5%), "Margelatu'" fiind urmat de regizorul Sergiu Nicolaescu si de parintele Cenaclului "Flacara", Adrian Paunescu(12,4%).
In topul celor mai iubite personalitati cultarele, urmeaza jurnalistul Cristian Tudor Popescu si actrita Stela Popescu. Abia apoi preferintele romanilor ii consemneaza pe Plesu(4,7%), Dinescu(3,9%) si Liiceanu(3,8%).
Sex-simbolul Udrea
Daca Elena Udrea a devenit un sex simbol pentru romani, 27,9% dintre cei intervievati postand-o pe podiumul senzualitatii, diva democrata este urmata in preferintele romanilor de vedeta de televiziune Mihaela Radulescu (23,2%). Urmeaza Andreea Marin(21,8%) si telenovelista Nicoleta Luciu (11,5%). Pe ultimul loc al clasamentului frumusetilor autohtone se afla fiica cea mica a presedintelui Basescu, Elena.
Gigi Becali adulat
Romanii o admira ca interpreta pe Irina Loghin(18,1%), cantareata de muzica populara fiind urmata de Angela Similea(15,2%) si Dan Bittman(7,1%). Regele manelelor Nicolae Guta ocupa doar locul sase al clasamentului(4,4%) in timp ce Pepe se zbate pe ultima pozitie a ierarhiei. Analiza BCS releva faptul ca Ion Tiriac este cel mai admirat om de afaceri, 47,5% dintre cei intervievati marturisind ca il pretuiesc pe fostul tenismen. Romanii il admira pe Gigi Becali (35,7%), latifundiarul din Pipera fiind urmat de Dinu Patriciu(33%).
Romanii sunt stelisti
Sondajul BCS releva ca Steaua Bucuresti este cea mai iubita echipa din Liga I (42,7%), aceasta fiind urmata in clasamentul preferintelor de Dinamo(13%) si de Rapid Bucuresti(8,8%). De asemenea, 30,5% dintre cei intervievati au fost de parere ca stelistul Nicolae Dica este cel mai bun jucator din campionatul intern, acesta fiind urmat de Adrian Mutu, romanii ignorand faptul ca Mutu activeaza in campionatul italian. Locul trei al clasamentului este ocupat tot de un stelist, Banel Nicolita.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.