Imediat dupa alegerile din 2004, social-democratii propuneau, impreuna cu PUR, formarea unui astfel de executiv, sustinand in fapt un proiect mai vechi al lui Ion Iliescu. Varianta PSD a fost respinsa cu fermitate la vremea respectiva de Alianta PNL-
Imediat dupa alegerile din 2004, social-democratii propuneau, impreuna cu PUR, formarea unui astfel de executiv, sustinand in fapt un proiect mai vechi al lui Ion Iliescu. Varianta PSD a fost respinsa cu fermitate la vremea respectiva de Alianta PNL-PD, care a refuzat sa se alature unei formule guvernamentale ce-i include pe pesedisti. In mai 2007, tema guvernului de uniune nationala a fost reluata de liderul PSD, Vasile Dancu, acesta apreciind-o drept singura solutie pentru iesirea din criza politica. In viziunea pesedistului, la guvernare ar fi trebuit sa participe, din zona de stanga, PSD, iar din cea de dreapta, PD. Saptamana trecuta, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a amenintat ca va duce tara spre alegeri anticipate, daca partidele politice nu vor ajunge la un consens privind un guvern de uniune nationala sau de tehnocrati. Pesedistul a anuntat ca formatiunea sa nu va accepta nici un executiv format dintr-un singur partid, nici un executiv de dreapta. La randul sau, liderul PIN Cozmin Gusa a propus, in februarie 2007, formarea unui "guvern al interesului national", tot ca solutie pentru iesirea din criza. Deputatul aprecia ca acest executiv ar trebui format din reprezentantii tineri ai tuturor partidelor parlamentare si condus de Calin Popescu-Tariceanu. Liderul PIN propunea ca repartizarea portofoliilor sa se faca pe baza algoritmului reprezentarii in Parlament. Majoritatea politicienilor tineri nominalizati de Gusa pentru a prelua ministerele au sustinut ca este o idee care nu poate fi pusa in practica. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.