AM AVUT VIZIUNEA CASEI SCANTEII cu multe, multe turnulete, ca palatele, tiganesti. Are si acum cinci, dar tot turnuletele din Sintesti sunt mai convingatoare, fiindca sunt exact ce si-au propus sa fie: turnulete. L-am intrebat pe un arhitect ce rost
AM AVUT VIZIUNEA CASEI SCANTEII cu multe, multe turnulete, ca palatele, tiganesti. Are si acum cinci, dar tot turnuletele din Sintesti sunt mai convingatoare, fiindca sunt exact ce si-au propus sa fie: turnulete. L-am intrebat pe un arhitect ce rost ar fi trebuit sa aiba, pentru proiectantii Casei Scanteii, paralelipipedele verticale din colturi si el mi-a spus ca probabil au fost inaltate ca sa nu se termine colturile brusc. Ce frumusete de palat ar fi Casa Scanteii si cum s-ar mai minuna Europa vazand-o, daca i-am pune deasupra vreo suta de turnulete imbracate in tabla de zinc! Nici o parte din gigantica placinta de beton nu s-ar mai termina brusc, s-ar termina frumos, ascutit.
AM AVUT CANDVA un accident de masina, in urma caruia a trebuit sa-i schimb Skodei mele toata jumatatea din fata. Printr-un miracol, niste icoane sucevene si doua borcane mari, cu miere pentru copii, pe care le aduceam dintr-un concediu in portbagajul din fata al masinii n-au patit nimic. I-am zis unui mos, care se nimerise prin preajma, cand am facut praf masina, ca Dumnezeu mi-a scapat icoanele. Mosul insa a fost de parere ca Dumnezeu mi-a aparat borcanele cu miere.


DACA N-AS FI FOST ZIARIST, mi-ar fi placut sa fiu omolog. Primarii nostri, cand merg prin strainatati, primesc de la omologii lor ceasuri de mii de euro, ministrii, si ei, primesc de la omologi stilouri de aur sau tablouri de colectie. Toti omologii lumii se omenesc intre ei. Toata chestiunea e sa-ti aranjezi cat mai multe intalniri, cu omologi instariti din tari care nu se zgarcesc la Rollex-uri.


INTR-UN PANOU PUBLICITAR, din care nu se intelege prea bine daca-i vorba de mobila sau de case, apare cuvantul "interiorism". Cine l-a creat n-a fost in ziua cea mai fericita, pentru ca te duce cu gandul la meteorism si la alte - isme stomacale, si nu la stiinta amenajarii interioarelor.


LEGENDA UNEIA DIN LUCRARILE sferoidale in marmora ale lui Brancusi e c-ar fi fost recuperata de la un gospodar din Gorj, prieten din copilarie al artistului. Acesta o folosea ca greutate pe un butoias cu varza. Ia-o, i-ar fi zis el orasanului care i-a cerut-o, ca nu-i buna deloc, nu-i ce-mi trebuie mie. S-a rostogolit de cateva ori si a trebuit s-o caut prin varza.


AM FOST CONVINS multa vreme ca scriitorul Maria Arsene era femeie, el fiind barbat. Cunosc cateva femei cu nume de barbati si barbati cu nume de femei. Pe un coleg il chema Vasile Sevastita iar pe o colega Bebe Cornel.


IN TRAMVAI, un cunoscut, cu care stau de vorba, ramane cu privirea pe fereastra la movilele de borduri noi de pe marginea trotuarului si apoi zice: orasul asta ar trebui sa se numeasca Borduresti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.