Cineastul Nae Caranfil este in topul proiectelor cas­ti­ga­toare ale Concursului Centrului National al Cinema­to­grafiei (CNC), sesiunea august 2007, cu proiectul de lung­metraj fictiu
Cineastul Nae Caranfil este in topul proiectelor cas­ti­ga­toare ale Concursului Centrului National al Cinema­to­grafiei (CNC), sesiunea august 2007, cu proiectul de lung­metraj fictiune "Alice in tara tovarasilor". Juriul, for­mat din Magda Mihailescu, Dan. C. Mihailescu, Vlad Ra­descu, Laurentiu Bratan si Doru Mitran, a acordat pentru scenariu nota 8,73, iar creditul alocat este de 1.920.000 de lei. Al doilea proiect in topul lungmetrajelor de fictiune este "Sunt o baba comunista", scenariul Lucian Dan Teodorovici, regia Stere Gulea, care va pri­mi de la CNC 1.600.000 de lei. "Speram sa putem alo­ca o suma similara si pentru sesiunea din noiembrie-de­cembrie, pentru ca suma totala pe 2007 sa o de­pa­seas­ca pe cea alocata in 2006", a spus directorul CNC, Eugen Serbanescu. Pentru reusita sa, Jurnalul Na­tio­nal il declara pe Nae Caranfil "Omul zilei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.