Printre oferte se numara si cea care pune la dispozitie clientilor cu dare de mana statui vii pentru petreceri, sau adevarate vanatori de rechini. Exista si oameni care nu se gandesc deloc la bani atunci cand vor sa aiba parte de cele mai extravagant
Printre oferte se numara si cea care pune la dispozitie clientilor cu dare de mana statui vii pentru petreceri, sau adevarate vanatori de rechini. Exista si oameni care nu se gandesc deloc la bani atunci cand vor sa aiba parte de cele mai extravagante momente de relaxare.
Acum, printre miliardarii rusi, sunt la moda "statuile vii" pentru petreceri. Astfel, "statuile" sunt angajate pentru a-i speria pe invitatii care nu stiu ca nu au langa ei o opera de arta ci un mim. Milionarii care doresc sa aiba astfel de statui la petrecerile lor trebuie sa scoata cel putin 200 de dolari pentru ca o femeie sau un barbat sa stea nemiscati timp de doua ore. Daca angajeaza mai multe "statui", firma face chiar si un discount. Clientii doresc uneori ca "statuetele" sa-i intampine pe invitati la intrare, iar altii doresc ca acestea sa stea nemiscate pana la finalul petrecerii cand se vor misca spre stupefactia tuturor.
Agentia rusa de divertisment mai ofera si alte metode mai mult decat originale de amuzament pentru clientii bogati: ei ii pot transforma pe oligarhi - pentru o scurta perioada de timp - in cersetori, pentru ca acestia sa traiasca ceva cu adevarat unic. Bineinteles ca agentia ofera falsilor cersetori siguranta ca nu vor avea conflicte cu politia sau cu alti vagabonzi autentici de data aceasta. In ceea ce priveste vacantele, unii bogatasi excentrici nu mai sunt multumiti de statul la plaja sau de scufundari. In Africa de Sud de exemplu, miliardarii pot vana rechini si chiar pot merge mai departe de atat: ei se pot scufunda intr-o cusca si pot privi, timp de 15 minute, cum rechinii se reped la ei.
In orice caz, curajosii semneaza inainte de inceperea distractiei un document special conform caruia se scufunda pe propria raspundere.
Majordomi regali
In afara de distractii care mai de care mai provocatoare, miliardarii doresc ca tot ce este mai bun sa fie la picioarele lor: avioane private, yachturi de lux, o insula sau doua in Caraibe. Insa tot nu este suficient: ultimul "accesoriu" la moda zilele acestea este majordomul englez care stie cum sa trateze orice membru al unei familii regale.
Aceasta meserie cunoaste in prezent o renastere fara precedent. Numai ca majordomul secolului XXI a suferit transformari radicale, acum se numeste "manager al domeniului". Astzai, majordomii trebuie sa toarne sampanie, sa stearga praful de pe mobile antice, sa deschida usile invitatilor dar si sa fie pusi la punct cu tehnologiile de ultima ora.
Astfel, avand in vedere cererea tot mai mare, Marea Britanie a infiintat o "scoala" de majordomi de prima mana. Absolventii acestei scoli se pot astepta la un salariu de aproape 200.000 de euro pe an, daca nu si mai mult.
Ivor Spencer, de la Scoala Internationala de Majordomi, care a trimis recent niste absolveti chiar pentru printul Charles, a declarat ca "astazi, le putem spune majordomi, administratori, asistenti personali sau manageri ai domeniului. De exemplu, miliardarii rusi sau chinezi vin in Marea Britanie si nu au timp. Ei vor imediat personal ultra-calificat"
Absolventii acestei scoli de prestigiu au ajuns in Dubai, New York si chiar Caraibe, adica acolo unde clienti cu dare de mana vor sa fie tratati ca niste membri ai unei familii regale.
Spencer a mai adaugat ca "recent am trimis pe cineva in Estul Mijlociu. Conduce acum un palat cu 153 de angajati. Saptamana viitoare, mai trimitem un majordom in Kazakhstan pentru un client miliardar. Toata lumea vrea personal calificat. Unii majordomi castiga aproape 200.000 pe an, ocupandu-se de doua sau chiar trei case. Jobul include o perioada de acomodare, asigurare medicala, mancare si masina".
Cu toate acestea, majordomul trebuie sa fie mai mult decat pregatit in ceea ce priveste dorintele sefului sau. Rapperul american Sean "Puffy" Coombs umbla tot timpul cu majordomul sau, Farnsworth Bentley, care, pe timpul verii, il ocrotea cu o umbrela de soare. Cu toate acestea, intr-o zi, Farnsworth nu a reusit sa estimeze dorintele lui Puffy, si, pentru ca uitase sa impacheteze cravatele preferate ale starului, a fost trimis direct de pe Coasta de Azur, la New York.
O alta conditie obligatorie este discretia, Spencer adaugand ca in acest domeniu, fostul majordom al printesei Diana, Paul Burrell, este declarat si acum "persona non grata".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.