Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ) asteapta raportul intocmit de medicii Organizatiei Internationale a Muncii (OIM) care i-au consultat in penitenciar pe fostii lideri ai minerilor, Miron Cozma (foto), Constantin Cretan, Vasile Lupu si D
Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ) asteapta raportul intocmit de medicii Organizatiei Internationale a Muncii (OIM) care i-au consultat in penitenciar pe fostii lideri ai minerilor, Miron Cozma (foto), Constantin Cretan, Vasile Lupu si Dorin Lois, incarcerati la Rahova, Tg. Jiu si Hunedoara. „Inca nu am primit rezultatele cu privire la starea lor de sanatate. Asteptam si noi cu interes acest raport pe care-l vor face medicii francezi ce i-au consultat in penitenciar. Nu pot spune cand va veni acest raport, dar imediat ce il primim, o sa-l facem public“, a declarat Marian Holban, presedinte executiv LSMVJ. Cei patru sindicalisti au fost consultati la mijlocul lunii iulie de patru medici francezi trimisi de OIM. Liderii incarcerati s-au plans de conditiile de detentie, iar LSMVJ a facut un apel catre forurile internationale acuzand ca viata detinutilor ar putea fi in pericol din cauza ca starea lor de sanatate este precara.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.