Capitala Germaniei, Berlin, este gazda unui eveniment mai putin obisnuit. Este vorba despre Festivalul "Light Berlin". Pana la 7 octombrie, cei care viziteaza parcul Tiergarten pot admira operele diversilor artisti care au expus aici lucrarile lor
Capitala Germaniei, Berlin, este gazda unui eveniment mai putin obisnuit. Este vorba despre Festivalul "Light Berlin". Pana la 7 octombrie, cei care viziteaza parcul Tiergarten pot admira operele diversilor artisti care au expus aici lucrarile lor realizate din instalatii luminoase.     GUINNESS BOOK - Record la aruncarea pietrei pe apa Cine nu s-a intrecut in copi­la­rie, cu prietenii, in arunca­rea de pietre pe suprafata apei - joc in ca­re castiga cel a carui piatra sare de cele mai multe ori pana se scufun­da? Un barbat din Pennsylvania n-a lasat maturitatea sa-i afecteze spiritul ludic si a devenit un expert in acest joc. Recent, el a doborat recordul mondial pentru cele mai multe "topaieli" ale unei pietre aruncate la suprafata apei: 51 de metri, fata de vechiul record de 40 de metri. Ame­ricanul Russell Rock a estimat ca piatra aruncata a parcurs o distanta de aproximativ 75 de metri.   MANASTIRE INCHISA - Bataie intre calugarite in Italia Un arhiepiscop italian a cerut Vaticanului sa inchida Manastirea Saint-Claire, din apropiere de Bari, pentru ca ultimele trei calugarite din comunitate s-au certat si s-au luat la bataie, relateaza AFP. Maica superioara Liliane a fost zgariata pe fata si trantita la pamant de catre sora Anne-Marie si sora Jean-Baptiste, reprosandu-i ca este prea autoritara. Dupa o tentativa esuata de a impaca spiritele, arhiepiscopul Giovani Battista Pichierri a constatat, in final, "disparitia evidenta a vocatiei religioase si a co­mu­nitatii ecleziastice" intre surori si a cerut inchiderea manastirii.   LICITATIE - Se vand perlele Mariei Antoaneta Un set de perle ce a apartinut candva ultimei regine a Frantei, Maria Antoaneta, va fi pus in van­za­re in Marea Britanie. Perlele se afla acum insirate pe un colier care mai este impodobit cu diamante si rubine si se asteapta sa atraga, la licitatie, o suma de cel putin 400.000 de lire sterline. Maria Antoaneta i-a oferit, spre pastrare, un saculet cu perle si diamante bunei sale prietene Lady Sutherland, sotia amba­sa­dorului britanic de la acea vreme, inainte ca aceasta sa paraseasca Franta revo­lu­ti­o­na­ra, in 1792, cu un an inainte de executarea reginei.   SPANIA - Salata de peste sase tone Luati sase tone de salata verde, rosii, ceapa, piper si masline, ames­te­cati-le bine si asezonati-le cu otet si ulei si veti obtine o salata demna de Cartea Recordurilor. Este ceea ce au facut 20 de bu­ca­tari din Pulpi, oras situat in sudul Spaniei, in cadrul unui eveniment organizat de autoritatile locale. Pentru pregatirea si amestecarea tuturor ingredientelor - care au avut o greutate totala de 6.700 kilograme - bucatarii au avut nevoie de trei ore.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.