Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu (foto), considera ca economiile realizate de populatie ar trebui facute in lei. Totodata, seful BNR nu recomanda schimbarile frecvente ale monedei de economisire, avand in vedere costuri
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu (foto), considera ca economiile realizate de populatie ar trebui facute in lei. Totodata, seful BNR nu recomanda schimbarile frecvente ale monedei de economisire, avand in vedere costurile asociate. „Cat o sa fiu guvernator si dupa aceea, o sa am un singur sfat - sa tineti economiile in lei. Neprotectia depunatorilor a erodat foarte mult increderea in lei“, a afirmat, ieri, Mugur Isarescu, in cadrul evenimentului „Conferintele Teatrului National“.

Guvernatorul a aratat, totodata, ca in anumite situatii, de exemplu in cazul celor care calatoresc frecvent in strainatate, economisirea ar putea fi facuta si in valuta.“Va sfatuiesc sa tineti (economiile - n.r.) in lei. Cel mai bine este sa nu va jucati cu banii dintr-o parte in alta.Va fi din ce in ce mai impredictibil ce se intampla cu cursul. Plus ca sunt si comisioanele bancilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.