Producatorii rusi de petrol ar putea fi obligati sa faca investitii de mai multe miliarde de dolari pentru reducerea pierderilor de gaze care au loc in timpul activitatilor de extractie, potrivit unui proiect de lege propus de ministrul Resurselor, I
Producatorii rusi de petrol ar putea fi obligati sa faca investitii de mai multe miliarde de dolari pentru reducerea pierderilor de gaze care au loc in timpul activitatilor de extractie, potrivit unui proiect de lege propus de ministrul Resurselor, Iuri Trutnev. Masura ar reduce poluarea si ar permite recuperarea a miliarde de metri cubi de gaze care sunt arse la exploatarile petroliere, in lipsa infrastructurii de procesare.
"Concretizarea propunerii este posibila numai prin colaborarea mai multor ministere", a afirmat Trutnev intr-o scrisoare adresata premierului rus Viktor Zubkov, informeaza Mediafax. Trutnev sustine ca dreptul de exploatare a resurselor petroliere trebuie acordat doar daca producatorii au un proiect clar de utilizare a gazelor asociate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.