Azi are loc primul test al sistemului pilot de informatizare a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). Sistemul are ca scop gestionarea mai buna a fondurilor. "Este vorba despre o aplicatie pilot realizata in cinci judete, iar pana la sfarsi
Azi are loc primul test al sistemului pilot de informatizare a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). Sistemul are ca scop gestionarea mai buna a fondurilor. "Este vorba despre o aplicatie pilot realizata in cinci judete, iar pana la sfarsitul anului programul va fi extins in toata tara", a anuntat premierul Calin Popescu Tariceanu. "Vom putea vedea daca exista scurgeri de fonduri, nereguli sau unde este frauda. Nu este posibil ca sistemul sa nu fi fost implementat, e o bataie de joc. Am tras o singura concluzie, ca acest lucru de fapt nu s-a dorit, ca au existat ratiuni ascunse. De ce? Printr-un sistem de informatizare ar exista un control asupra scurgerilor si neregulilor si multi, care prefera sa utilizeze incorect acest sistem, nu o vor mai putea face", precizeaza Tariceanu.           


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.