In prezenta presedintilor Octavian Morariu - foto - (COSR) si Octavian Bellu (ANS), a consilierului premierului Tariceanu, Dorin Marian, forul nostru olimpic
a inaugurat, sambata, o sala multifunctionala destinata pregatirii echipelor de
In prezenta presedintilor Octavian Morariu - foto - (COSR) si Octavian Bellu (ANS), a consilierului premierului Tariceanu, Dorin Marian, forul nostru olimpic
a inaugurat, sambata, o sala multifunctionala destinata pregatirii echipelor de handbal, baschet si volei, sala de antrenament in incinta centrului olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani.
Complexul urmeaza sa fie completat pana la JO 2008 cu un stadion de fotbal si rugby, dotat cu pista de atletism, un bazin olimpic si o sala de tenis. La eveniment au mai participat presedinti de federatii, foste glorii olimpice precum Iolanda Balas-Soter, Gabi Szabo, Violeta Beclea, Laura Badea, precum si noua conducatori ai forurilor olimpice din zona Europei Centrale si de Sud-Est, sositi in Capitala pentru o reuniune informala.
Obiectivul inaugurat, sambata, este cel de-al doilea finalizat, dupa sala de gimnastica, si a fost realizat cu o sustinere financiara de peste trei milioane de euro din partea Companiei Nationale de Investitii, Dorin Marian precizand ca Guvernul va continua sa sustina financiar sportul si va face investitii pentru modernizarea infrastructurii. Astfel, in noiembrie, Tariceanu va avea o intalnire cu presedintii de federatii si reprezentantii COSR pentru a analiza stadiul pregatirilor in vederea participarii la JO 2008. "Vom avea probabil baze noi, dar va fi o problema sa le populam. Din pacate, nu infrastructura dovedeste valoarea unei scoli dintr-o anumita ramura sportiva sau potentialul la JO. Trebuie ca infrastructura sa fie exploatata la maxim si asta va fi o problema", a precizat pe de alta parte Bellu. In cadrul unei conferinte de presa, Morariu a spus ca reuniunea internationala a avut ca scop stabilirea unei strategii comune in pregatirea sportivilor si sustinerea reciproca a candidatilor la forurile olimpice. Participantii la intalnire au decis infiintarea unui web-site comun, care sa permita schimbul de informatii si experienta, cu o baza de date privind infrastructura sportiva din fiecare tara. Totodata, loturile de gimnastica ale Croatiei, Bulgariei, Sloveniei si Turciei se vor pregati la sala de la Izvorani. Un subiect de discutii pe ordinea de zi este adoptarea unui punct de vedere comun referitor la initiativa UE privind Cartea Alba a sportului, subiect controversat, ce va fi discutat de ministrii sporturilor din UE la conferinta de la Lisabona, in octombrie.
S-a stabilit o strategie comuna pentru obtinerea organizarii Jocurilor Olimpice ale Tineretului din 2010 sau 2012, competitie rezervata sportivilor pana la 18 ani. Comitetele olimpice participante vor sustine in comun candidatura presedintelui bulgar, Stefka Kostadinova, la functia de vicepresedinte al Asociatiei Olimpicilor, si sprijinirea reciproca la alte functii din alte institutii olimpice, fie ale sportivilor, fie de administratie. Sa amintim ca Stefka Kostadinova este inca detinatoare a recordului mondial la saritura in inaltime (2,09 m), consumandu-se in acest mod o intalnire de suflet intre bulgaroaica si Iolanda Balas Soter, doamna atletismului nostru, care la randul ei a "tintuit" stacheta ani de-a randul, in urma cu mai bine de cinci decenii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.