Compania Impact Developer & Contractor si-a majorat capitalul social cu 14,86 milioane lei, pana la 114,86 milioane lei, si a atras in total 46 milioane euro, in urma incheierii perioadei de subscriere, a informat compania intr-un comunicat.
In perioada de subscriere, incheiata in data de 25 septembrie, actionarii companiei au subscris 148,57 milioane de actiuni din totalul de 235 milioane de titluri emise, gradul de subscriere fiind de 63,22%, in special din cauza pretului de subscriere destul de apropiat si chiar superior fata de pretul de tranzactionare al actiunilor. Suma totala atrasa este de 156 milioane lei si permite cresterea valorii creditelor ce pot fi atrase pentru realizarea noilor proiecte imobiliare, se precizeaza in raportul companiei.
Din suma atrasa, capitalul social se va majora cu 14,86 milioane lei, iar suma de 141,14 milioane lei reprezinta primele de emisiune incasate. Pretul de subscriere a fost de 1,05 lei, din care 0,95 lei a fost prima de emisiune. Din raport mai reiese ca fondatorii companiei au subscris integral. De asemenea, peste 50% din investitorii institutionali au subscris, in ciuda situatiei financiare dificile pe plan mondial in care se gasesc fondurile de investitii.
Un alt rezultat pozitiv prilejuit de majorarea de capital este atragerea in actionariat a companiei Lehman Brothers Real Estate Partner, se adauga in comunicatul Impact.