Henkel Romania, subsidiara locala a grupului german Henkel, va inaugura, pe 10 octombrie, o fabrica de adezivi pentru constructii la Campia Turzii. Valoarea totala a investitiei este de zece milioane de euro. Fabrica va avea o capacitate de 200.000 d
Henkel Romania, subsidiara locala a grupului german Henkel, va inaugura, pe 10 octombrie, o fabrica de adezivi pentru constructii la Campia Turzii. Valoarea totala a investitiei este de zece milioane de euro. Fabrica va avea o capacitate de 200.000 de tone pe an, aceasta fiind a doua unitate detinuta de grupul german in Romania, dupa cea din comuna Pantelimon, langa Bucuresti. Prima unitate deschisa de Henkel pe piata locala a reprezentat o investitie de peste zece milioane de euro.
In luna decembrie a anului trecut, Henkel Romania a inaugurat un centru de pregatire profesionala, pentru care a alocat 30.000 de euro, iar in acest an a investit circa 100.000 de euro pentru amenajarea fiecaruia din cele doua showroom-uri inaugurate in Bucuresti si Ploiesti.
Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 370 milioane lei (peste 100 de milioane euro), in crestere cu 34%, si un profit inainte de deducerea dobanzilor si a taxelor de 13,5 milioane euro.
La avansul veniturilor au contribuit evolutiile tuturor diviziilor, respectiv detergenti si produse pentru curatat, produse cosmetice, adezivi comerciali si profesionali si tehnologii.
Potrivit firmei, cea mai mare crestere a fost inregistrata de divizia de adezivi comerciali si profesionali, cu marca Ceresit.
La finele anului trecut, producatorul de materiale de constructii Henkel Bautechnik Romania si firma de bunuri de larg consum Henkel Romania au fuzionat, compania rezultata pastrand structura organizationala pe divizii si personalul celor doua societati.
Henkel Romania a fost infiintata in 1994, ca filiala a companiei Henkel Austria, devenita, in 1998, Henkel CEE. Henkel CEE reuneste operatiunile din 30 de state.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.