Liderul PSD Mircea Geoana a declarat, luni, ca, dupa adoptarea motiunii, exista trei formule de lucru privind constituirea noului guvern: fie un guvern de stanga in jurul PSD, fie un guvern de dreapta in jurul PD si PNL, fie un guvern de "larga respi
Liderul PSD Mircea Geoana a declarat, luni, ca, dupa adoptarea motiunii, exista trei formule de lucru privind constituirea noului guvern: fie un guvern de stanga in jurul PSD, fie un guvern de dreapta in jurul PD si PNL, fie un guvern de "larga respiratie", pana la alegerile viitoare.

"Sunt doar trei variante mari si late: fie un guvern de stanga, in jurul PSD, fie un guvern de dreapta, in jurul PNL, PD sau cine se mai poate aduna, fie un guvern care sa aiba o respiratie ceva mai larga, care sa asigure o guvernare pana la alegerile viitoare", a spus Geoana, subliniind ca varianta ca actualul guvern sa ramana in functie trebuie exclusa din calcul."Daca domnul Tariceanu doreste sa vina cu un guvern Tariceanu III, este problema domniei sale, dar in orice caz varianta ca acest guvern ramane in forma actuala cred ca trebuie exclusa din calcul", a subliniat Geoana.

El a aratat, totodata, ca preferinta sa este ca PSD sa formeze noul guvern."Preferinta mea e in continuare un guvern de stanga, cu PSD in centru. Preferinta domnului Basescu este un guvern de dreapta, in mod firesc, pentru ca a fost ales de electoratul de dreapta", a adaugat Geoana. Geoana a mai spus ca nu va discuta cu Traian Basescu inainte de votul la motiune, dar a aratat ca va face acest lucru dupa votarea acesteia, intrucat seful statului va trebui sa isi indeplineasca rolul constitutional obligatoriu, acela de a desemna premierul. Liderul PSD a mai spus ca formatiunea sa nu a fost contactata de PNL pentru a discuta pe marginea motiunii de cenzura.


PSD-PD, IMPOSIBIL. Geoana a mai aratat ca nu vede posibila o formula de guvernare PSD-PD si ca, in opinia sa, Romania ar avea nevoie de un premier politic, un premier apolitic fiind varianta de rezerva. "Eu nu vad un guvern PSD-PD. Daca intr-o formula de respiratie mai larga va exista sprijin parlamentar pentru un astfel de guvern si din partea noastra, si din partea PD, asta e un alt subiect", a spus Geoana.

Intrebat despre discutia pe care a avut-o cu seful statului, acum doua saptamani, liderul PSD nu a dorit sa dea detalii, desi a promis ca va face acest lucru dupa depunerea motiunii."E foarte mult folclor in jurul intalnirii de atunci. Cand o sa ne scriem memoriile o sa va spunem mai multe lucruri", a fost singurul comentariu facut de Geoana pe acest subiect.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.