Agentia de evaluare financiara Fitch a confirmat vineri ratingul pentru credite pe termen lung in valuta la "BBB" ale Romaniei, cel pentru credite pe termen scurt in lei la "BBB+" si plafonul de tara al Romaniei la "A-", dar a avertizat ca situatia p
Agentia de evaluare financiara Fitch a confirmat vineri ratingul pentru credite pe termen lung in valuta la "BBB" ale Romaniei, cel pentru credite pe termen scurt in lei la "BBB+" si plafonul de tara al Romaniei la "A-", dar a avertizat ca situatia politica e in impas, a anuntat Fitch Ratings, citata de NewsIn. Fitch a atribuit ratingurilor Romaniei perspective stabile. "Ratingurile Romaniei sunt sustinute de cresterea sustinuta a produsului intern brut (PIB), de finantele publice solide si de reformele structurale si institutionale efectuate pentru a asigura aderarea tarii la Uniunea Europeana", a spus Andrew Colquhoun, director al grupului Fitch pentru ratinguri suverane.
De asemenea, agentia de rating Fitch estimeaza ca Romania va adopta moneda unica europeana in 2015, la doi ani dupa intrarea Bulgariei in zona euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.