Baritonul David Ohanesian (foto) a incetat din viata, duminica, la varsta de 80 de ani, informeaza Mediafax. Ohanesian s-a nascut la 6 ianuarie 1927.   CEL MAI APRECIAT OEDIP. Perso­nalitate marcanta a scenei lirice romanesti si
Baritonul David Ohanesian (foto) a incetat din viata, duminica, la varsta de 80 de ani, informeaza Mediafax. Ohanesian s-a nascut la 6 ianuarie 1927.   CEL MAI APRECIAT OEDIP. Perso­nalitate marcanta a scenei lirice romanesti si europene, David Ohanesian a facut parte, alaturi Octav Enigarescu si Nicolae Herlea, din triada de aur a celor mai mari baritoni ai tarii. David Ohanesian a fost admis, in anul 1948, la Conservator, la clasa profesorului Aurel Costescu-Duca. Intre 1950 si 1958 a fost prim solist al Operei Romane din Cluj-Napoca, apoi pana in 1977, prim solist al Operei Romane din Bucuresti. Intre anii 1968-1977 a fost artist invitat al Operei din Hamburg, unde a cantat cu cei mai renumiti dirijori ai vremii si a avut ca par­te­neri de scena nume impresionante ale artei lirice universale: Mirella Freni, Gwyneth Jones, Raina Kabaivanska, Lucia Popp, Tatiana Troyanos, Leonie Rysanek, Luciano Pavarotti, Peter Schreier, Nicolai Gedda, Carlo Bergonzi, Herman Prey, Montserrat Caballe etc. Este cunoscut drept cel mai apre­ciat "Oedip" al secolului XX, opera pe care a cantat-o, pentru prima data in Romania, in anul 1958, in cadrul primului Festival International "George Enescu". Trupul neinsufletit al artistului va fi depus in cursul zilei de azi in foaierul Operei Nationale din Ca­pitala, iar maine Ohanesian va fi inmormantat, la Cimitirul Armenesc din Bucuresti. (R.D.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.