Pentru 800.000 de studenti din intreaga tara, ieri a fost prima zi de scoala. Tinerii si-au facut bagajele si s-au indreptat spre marile centre universitare. Insa nu pentru toti inceputul de an este lipsit de griji.

Multi tineri nu au loc in camin: pentru o jumatate de milion de studenti sunt putin peste 100.000 de locuri de cazare. Numai in Capitala exista un deficit de aproape 25.000 de locuri. Motivul principal - prea putine cladiri, dintre care unele sunt in reparatii capitale.

FESTIVITaTI. Oficialitatile au participat, alaturi de profesori si de studenti, la festivitatile de deschidere a noului an universitar 2007-2008. La Universitatea "Al.I. Cuza" din Iasi au fost prezenti presedintele Traian Basescu si ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei. Ministrul s-a deplasat si la Universitatea Tehnica "Gh. Asachi", ale carei cursuri le-a urmat, si s-a intalnit cu vechii sai profesori. Seful statului a criticat cu aceasta ocazie sistemul de invatamant romanesc. "Se continua cu sistemul de plati si nu se promoveaza valori ca verticalitatea, solidaritatea si onestitatea. Studentii si elevii invata ca plata, si nu studiul, este calea pentru obtinerea unei diplome", a spus Basescu.