Corespondenta din Roma
Carabinierii au intensificat controalele efectuate la Roma, in urma numeroaselor apeluri care atrageau atentia asupra numeroaselor infractiuni comise de imigrantii romani. Rezultatul raidului efectuat in noapte de 30 septe
Corespondenta din Roma
Carabinierii au intensificat controalele efectuate la Roma, in urma numeroaselor apeluri care atrageau atentia asupra numeroaselor infractiuni comise de imigrantii romani. Rezultatul raidului efectuat in noapte de 30 septembrie spre 1 octombrie: 24 arestati, dintre care opt de nationalitate romana.

Un procent destul de indepartat de cifra lansata, in urma cu o saptamana, de primarul Romei, Walter Veltroni. " 75,5 % din numarul de arestati de catre carabinieri in capitala Italiei sunt romani"- spunea primarul, citat de Ansa.

Opozitia, in frunte cu Gianni Alemanno ( Alleanza Nazionale) s-a mobilizat in pietele capitalei, anuntand ca "Roma nu mai e un oras sigur. Suntem in plina situatie de urgenta in ceea ce priveste delincventa. Exista riscul ca episoadele de microcriminalitate sa se concentreze in criminalitatea organizata in mainile romanilor, (a€¦) care au pus mana pe Capitala".

In urma alarmismului declansat de unii politicieni si o parte din mass media italiene, am incercat sa obtinem o panorama a aresturilor efectuate la Roma de catre Arma dei carabinieri. Am optat pentru o perioada de referinta scurta, adica noaptea de 30 septembrie.

Surse din cadrul Comandamentului Provincial de Carabinieri din provincia Roma au informat ca "a avut loc o intensificare a controalelor extraordinare in teritoriu". Numai in actiunile de control efectuate in noaptea de 30 septembrie au fost implicate 45 de patrule.

Iata bilantul arestarilor: 13 italieni, 8 romani, un bulgar, un iranian, un maghrebin. Dintre romani, unul a fost arestat pentru ca a incercat sa fure de alti romani, doi s-au luat la bataie cu un italian, iar 5 faceau parte dintr-o banda mixta italo-romana specializata in furturi pe santiere.

Dintre italienii arestati, cei mai multi au fost prinsi in flagrant delict, cand se pregateau sa fure niste masini. Un alt italian dintre cei prinsi e un vagabond care incerca sa ocupe un apartament pentru a dormi o noapte. Cei doi extracomunitari au fost arestati in schimb ca fiind clandestini in Italia, si prin urmare, expulzati.

Cel mai important arestat al noptii, este, in schimb, un cetatean bulgar. Conducea un camion plin cu materiale electronice de ultima generatie: televizioare, combine muzicale. Toate furate de pe un santier naval. Valoroarea marfii recuperate este de 20 000 de euro.

O bataie, cateva tentative de furt de masina si doi clandestini alungati acasa, care poate munceau cinstit: iata bilantul unei nopti de intense controale in "sangeroasa" capitala a Italiei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.