Corespondenta din Chisinau
Nemultumiti ca nu li se ofera informatii clare referitor la procedura de obtinere a vizelor, aproximativ 150 de basarabeni au blocat masina consulului interimar al Romaniei din Chisinau, Ionut Dicu, la poarta Consulatu
Corespondenta din Chisinau
Nemultumiti ca nu li se ofera informatii clare referitor la procedura de obtinere a vizelor, aproximativ 150 de basarabeni au blocat masina consulului interimar al Romaniei din Chisinau, Ionut Dicu, la poarta Consulatului.

Dupa ce l-au fortat sa iasa din autoturism, oamenii i-au reprosat proasta organizare si faptul ca nu reactioneaza la problemele lor. Cei mai revoltati erau moldovenii care au programari la consulatele tarilor europene din Bucuresti. Ei sustin ca de multe ori obtin vizele romanesti cu intarziere si, din aceasta cauza, sunt nevoiti sa-si faca programari repetate.


SUPÃ…RAT. Putinii politisti care au reusit sa reactioneze nu au putut opri multimea. Incercand sa scape de furia oamenilor, consulul Ionut Dicu a intrat repede in masina si a incercat sa porneasca. El a fost nevoit insa sa opreasca, pentru ca oamenii nu s-au urnit din loc. O doamna care tragea de usa masinii, in speranta ca va reusi sa-i ceara ajutor consulului, era cat pe ce sa-si prinda degetele atunci cand Ionut Dicu a tras cu putere usa pe dinauntru. Suparat ca nu poate scapa de multime, el a iesit din nou din masina si s-a napustit asupra unui operator de la postul de televiziune EU-tv, care a filmat intreaga scena. Ulterior, diplomatul roman le-a cerut politistilor sa faca ordine ca sa poata pleca.


BOICOT? Potrivit presedintelui Asociatiei agentiilor de turism din Moldova, Nicolae Platon, de la declansarea "scandalului vizelor" (care a culminat cu rechemarea consulului Alexandru Rus, acuzat de autoritatile moldovene de coruptie), Consulatul Romaniei din Chisinau nu a eliberat agentiilor de turism nici o viza. Platon a amenintat ca, daca aceasta atitudine nu se va schimba, el personal va chema la boicotarea de catre turisti a acestei destinatii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.