De mai bine de o jumatate de secol, intre Romania si China exista relatii diplomatice, economice si culturale.
Legatura dintre cele doua popoare se bazeaza pe o prietenie traditionala, care a devenit de-a lungul timpului temelia dezvoltarii uno
De mai bine de o jumatate de secol, intre Romania si China exista relatii diplomatice, economice si culturale.
Legatura dintre cele doua popoare se bazeaza pe o prietenie traditionala, care a devenit de-a lungul timpului temelia dezvoltarii unor relatii comerciale puternice intre oamenii de afaceri romani si chinezi.
Asa se face ca in Romania exista in prezent cea mai mare comunitate chineza din sud-estul Europei.
Niro Investment Group este promotorul relatiilor comerciale romano-chineze, asigurand conditiile unor colaborari cat mai trainice si pentru viitor.
In urma cu peste 15 ani a inceput o fructuoasa colaborare cu reprezentantii comunitatii chineze din Romania, prin deschiderea in imediata apropiere a Bucurestiului a celui mai important centru comercial Niro Trade Center. Incepand cu anul 2003, zona comerciala s-a extins si s-a modernizat prin construirea zonei comerciale Dragonul Rosu, cea mai mare zona de acest fel din Uniunea Europeana.
Anul 2005 reprezinta startul proiectului Chinatown Romania.
Chinatown Romania este o investitie de peste 100 de milioane de euro, cuprinzand o zona rezidentiala, denumita China Towers, o zona de afaceri - China Business Center si zona comerciala Dragonul Rosu. Chinatown Romania va deveni, astfel, nucleul celei mai mari comunitati chineze din sud-estul Europei, investitia intinzandu-se pe o suprafata de aproximativ 80 hectare.China reprezinta pentru toate statele lumii o forta atat umana, cat si economica, dovada stand relatiile comerciale ale acestei tari in intreaga lume.
In Europa, Romania este tara care a atras ca un magnet, dupa evenimentele din 1989, oameni de afaceri chinezi.
Cu mai bine de 15 ani in urma, primii cetateni chinezi luau contact cu zona in care astazi s-a dezvoltat pe zeci de hectare, la marginea cartierului Colentina, marea zona comerciala cunoscuta sub denumirea Dragonul Rosu, in semn de prietenie cu oamenii de afaceri sositi din indepartata Asie.
Daca atunci acestia constituiau o curiozitate pentru multi dintre cetatenii Romaniei, astazi ei sunt o prezenta fireasca, pot spune chiar pitoreasca.
Bunele relatii dintre cetatenii romani si cei chinezi au dus la ceea ce astazi numim prietenia romano-chineza.
Folosesc prilejul aniversarii zilei nationale a marelui popor chinez, pentru a adresa, in nume propriu, dar si in numele Grupului de firme Niro Investment, alaturi de care multi isi desfasoara activitatea, un sincer si cordial gand de trainica prietenie, prosperitate si belsug.Cu respect,
Nicolae Dumitru - Presedinte Niro Investment Group


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.