Blocul E 24 din Zalau, aflat in curs de demolare in urma exploziei din 14 septembrie, s-a deplasat ieri in doua randuri, miscarile fiind detectate de sistemul cu alarma instalat langa imobil, astfel ca in zona au fost sporite masurile de siguranta.
Blocul E 24 din Zalau, aflat in curs de demolare in urma exploziei din 14 septembrie, s-a deplasat ieri in doua randuri, miscarile fiind detectate de sistemul cu alarma instalat langa imobil, astfel ca in zona au fost sporite masurile de siguranta.
Emanoil Girdan, patronul firmei care se ocupa de demolare, a spus ca in zona au fost sporite masurile de siguranta, fiind dispusa mutarea inclusiv a autoturismelor care se aflau parcate in vecinatatea blocului. "Blocul a suferit doua inclinari inspre partea din spate, prima miscare fiind detectata la ora doua dimineata. A doua deplasare inregistrata de sistemul de alarmare a avut loc la ora 10.00. Le-am comunicat celor care asigura paza in zona ca este necesara sporirea vigilentei. Perimetrul este asigurat, dar e normal sa fim precauti cand este vorba de asa ceva. Oamenilor ce aveau autoturisme parcate in zona li s-a cerut sa le mute", a precizat Girdan. Potrivit acestuia, cele doua deplasari de ieri nu pun, deocamdata, in pericol constructia, dar nu stie cum se va comporta structura blocului pe viitor. Pana acum, actiunea de demolare s-a realizat cu instalatii care sa nu puna in pericol stabilitatea constructiei, acesta fiind unul din punctele impuse de autoritati firmei constructoare. Pentru a se stabili cum trebuie actionat in continuare, astazi este asteptat la Zalau arhitectul Szekeres Gero, cel care a intocmit planul de demolare a blocului. "Arhitectul va veni pentru a hotari cum se va lucra in continuare. Nu pot sa precizez in momentul de fata daca se impune scurtarea perioadei de demolare, ramane ca acest aspect sa se decida maine" (n.r. luni), a mai spus Girdan. Perioada in care blocul afectat de explozie ar trebui sa fie demolat este de 45-60 de zile. Cele doua deplasari de ieri ale blocului nu sunt primele de cand acesta a fost afectat de explozie. Imobilul s-a mai inclinat de doua ori in saptamanile anterioare, determinand autoritatile si firma constructoare sa amplasaze langa el sistemul de alarmare. Blocul E24 a fost afectat in urma unei explozii din 14 septembrie, cauzata de o fisura in conducta de gaz si de acumulari de gaze in zona. Incidentul s-a soldat cu doua persoane decedate, noua raniti si 19 familii care au ramas fara locuinte. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin