Asigurarea obligatorie a lo­cui­n­te­lor va fi o afacere de 145 milioane de euro. Aceasta va fi valoarea primelor sub­scrise dupa introducerea acestei legi, anul viitor, daca toate imobilele care
Asigurarea obligatorie a lo­cui­n­te­lor va fi o afacere de 145 milioane de euro. Aceasta va fi valoarea primelor sub­scrise dupa introducerea acestei legi, anul viitor, daca toate imobilele care intra sub incidenta actului nor­ma­tiv vor fi asigurate, a declarat ieri Radu Mircea Popescu, consilier la Ministerul Internelor. Riscul cedat in reasigurare a fost stabilit la peste trei miliarde de euro. Ultimul cu­tre­mur major din Romania, cel din mar­tie 1977, a produs pagube ma­teria­le de doua miliarde de dolari. Ro­mania ar putea inregistra pierderi echi­valente cu peste 20% din PIB in ca­zul producerii unor dezastre natu­ra­le, a declarat si Eugene Gurenko, Leading-Specialist al Bancii Mondiale (BM) in domeniul asigurarilor impotriva catastrofelor. "Eu ma as­tept ca 50%-60% dintre proprietari sa achi­zitioneze o polita de asigurare obli­g­atorie a locuintei", a mai spus Po­pescu. Insa pe cei care trebuie sa-si asigure casele si nu o vor face ii pas­te amenzi de pana la 500 de lei. Proiectul de lege a asigurarii obligatorie a lo­cuin­tei ur­mea­za sa fie adoptat de Par­lament pana la finele lui oc­tom­brie si va intra in vigoare in sase luni de la publicarea in Monitor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.