Comisia Europeana a lansat o investigatie antitrust impotriva grupului Qualcomm, dupa ce mai multi producatori de telefoane mobile au reclamat ca producatorul american de cipuri solicita un pret prea ridicat pentru licentele tehnologice. Potrivit Re
Comisia Europeana a lansat o investigatie antitrust impotriva grupului Qualcomm, dupa ce mai multi producatori de telefoane mobile au reclamat ca producatorul american de cipuri solicita un pret prea ridicat pentru licentele tehnologice. Potrivit Reuters, companiile Nokia, Broadcom, NEC, Texas Instruments, Matsushita Electric si Ericsson au reclamat, in 2005, ca pretul licentelor Qualcomm pentru tehnologiciile de a treia generatie este mult prea mare. Noua investigatie antitrust lansata de Comisie vine la numai doua saptamani dupa ce Executivul UE a repurtat o victorie majora impotriva grupului Microsoft, acuzat de comportament abuziv menit sa inlature concurenta de pe piata. Qualcomm este acuzata de producatorii de telefoane mobile ca nu a respectat un acord in domeniul licentelor referitor la "stabilirea unor termeni corecti, rezonabili si nediscriminatorii".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.