Compania Anchor Real Estate, detinuta de investitorii turci care administreaza mall-urile Vitan si Plaza, a fost divizata in trei societati prin desprinderea unei parti din patrimoniul Anchor si transmiterea acestora catre doua firme nou infiintate,
Compania Anchor Real Estate, detinuta de investitorii turci care administreaza mall-urile Vitan si Plaza, a fost divizata in trei societati prin desprinderea unei parti din patrimoniul Anchor si transmiterea acestora catre doua firme nou infiintate, care vor dezvolta proiecte rezidentiale.
Astfel, au fost infiintate firmele Metropol Proiect Imobiliare SRL si Berceni 2007 Real Estate Office SRL, care vor prelua o parte din proprietatile imobiliare detinute de Anchor Real Estate Development.
Patrimoniul transmis catre Metropol Proiect Imobiliare include un teren de circa 8.500 de metri patrati, situat in Bucuresti, in apropierea bulevardului Timisoara, in timp ce activele Berceni 2007 Real Estate Office cuprind terenuri care cumuleaza aproape sase hectare, situate in comuna Berceni din judetul Ilfov. In urma divizarii, Anchor Real Estate ramane cu terenuri si constructii in valoare de 36,2 milioane de lei, in timp ce terenurile si constructiile cedate Metropol Proiect Imobiliare si Berceni 2007 Real Estate Office valoreaza 12 milioane de lei, respectiv 11,7 milioane de lei.
Anchor Grup a intrat pe piata romaneasca din anul 1999, cand a deschis primul mall din Bucuresti. Compania are un portofoliu de produse finalizate si in curs de executie care totalizeaza un volum de investitii de peste 340 de milioane de euro.
Pe langa cele doua mall-uri, compania turca mai detine un imobil de birouri in partea de vest a Bucurestiului, Anchor Plaza, si un ansamblu rezidential InCity Residences, localizat in centrul Bucurestiului. In urmatorii doi ani, Anchor Grup va dezvolta o serie de proiecte in domeniul de retail, rezidential si de cladiri de birouri pentru care a achizitionat deja un milion de metri patrati de teren.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.