O familie formata din patru cetateni romåni a fost carbonizata, vineri seara, in urma unui cumplit accident rutier, pe o autostrada de långa Budapesta.

Virgil Vintan (foto medalion), seful Biroului de Informatica al Primariei Municipiului Alba Iulia, sotia acestuia, Sanda, in varsta de 46 ani, si cele doua fiice, Andrada si Iulia, ambele studente la Timisoara, una in varsta de 23 ani si cealalta in varsta de 20 ani, au fost ucisi, vineri dupa-amiaza, intr-un accident ingrozitor, pe autostrada de centura a Budapestei (M0). Masina in care se aflau cei patru a fost trasformata in minge de ping-pong de soferii iresponsabili a doua tir-uri, care circulau cu mare viteza. Dupa ce a fost izbit in mod repetat de masinile de mare tonaj, autoturismul romanilor a luat foc. In foarte scurt timp, toti cei patru ocupanti au fost carbonizati, ceea ce a facut foarte dificila identificarea lor.

Graba mortala a unui sofer de TIR
Masina condusa de Virgil Vintan se deplasa regulamentar, pe banda a doua a autostrazii M0. Nu a apucat sa faca decat 10 kilometri, cand a fost lovit. V iteza pe aceasta autostrada, care are rol de sosea de centura pentru capitala Ungariei, este limitata la 80 km/h, mai ales din cauza deselor lucrari de reparatii si intretinere. Soferul unui TIR nu a tinut cont de limitarile de viteza si a izbit in spate autoturismul inmatriculat in Romania, aruncandu-l pe banda intai. Aici, masina a fost lovita de un alt camion, incarcat cu ciment, fiind propulsata din nou pe banda a doua. Ca intr-un joc macabru, primul tir a lovit din nou autoturismul condus de Virgil Vintan, aruncandu-l, de aceasta data, sub rotile camionului incarcat cu ciment. Din masina zdrobita au izbucnit flacari, care au cuprins si camionul. In foarte scurt timp, autoturismul a devenit o minge uriasa de flacari, care i-a carbonizat pe cei patru ocupanti atat de rau, incat pana si pompierii care i-au scos din masina au fost socati. Corpurile neinsufletite ale celor patru victime ale accidentului au fost depuse la morga din localitatea Szigetszentmiklos, o suburbie a capitalei Ungariei.

Sarbatoare transformata in tragedie
Cei doi soti veneau de la aeroport, din Budapesta, unde isi asteptasera, impreuna cu fiica mai mica, fata cea mare, care se intorcea din Franta, de la o bursa de studii. Ei se indreptau spre Szeged, urmand sa treaca granita pe la Nadlac si apoi sa mearga pe traseul Arad - Deva - Alba Iulia. Nu mergeau cu viteza, desi toti erau nerabdatori sa ajunga acasa. Sambata urma sa fie o zi deosebita, aveau un eveniment placut in familie. Fiica mai mare implinise cu o zi inainte 23 de ani si planuisera sa sarbatoreasca atat cu familia, cat si cu prietenii. In loc de sarbatoare insa, prietenii familiei Vintan se pregatesc acum de inmormantare.