O mare cantitate de vin rosu importata din Republica Moldova a fost recent retrasa din comert, la Iasi. Inspectorii Directiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) au descoperit ca bautura continea un colorant natural din pielita unor struguri
O mare cantitate de vin rosu importata din Republica Moldova a fost recent retrasa din comert, la Iasi. Inspectorii Directiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) au descoperit ca bautura continea un colorant natural din pielita unor struguri de vita hibrida peste limitele admise de UE. „Este vorba de 600.000 litri de vin rosu vrac importat din tara vecina, in care s-a gasit o substanta nociva, anume diglicozit de malvidina, un colorant natural din pielita unor struguri de vita hibrida. Concentratia era peste limitele acceptate de UE, deoarece legislatia comunitara interzice ca vinurile de acest tip sa contina mai mult de 15 miligrame de malvidina pe litru.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.