Traian Basescu si Gigi Becali. Ion Tiriac si Gigi Becali. Mircea Dinescu si Gabriel Liiceanu. Cristian Tudor Popescu si Ion Cristoiu. Irina Loghin si Angela Similea. Florin Piersic si Sergiu Nicolaescu. Sunt personalitatile publice care au fost plasa
Traian Basescu si Gigi Becali. Ion Tiriac si Gigi Becali. Mircea Dinescu si Gabriel Liiceanu. Cristian Tudor Popescu si Ion Cristoiu. Irina Loghin si Angela Similea. Florin Piersic si Sergiu Nicolaescu. Sunt personalitatile publice care au fost plasate de romani pe primele doua locuri in politica, afaceri, societatea civila, presa, muzica si, respectiv, cultura, intr-un top "al admiratiei" pe care le-o inspira romanilor, dupa cum rezulta dintr-un sondaj realizat de BCS in perioada 3-10 septembrie pe un esantion de 1.126 de persoane.

Nota de culoare a sondajului este data de clasamentul celor mai sexy persoane publice, dominat de secretarul executiv al PD Elena Udrea (foto) si vedeta TV Mihaela Radulescu.


POLTICIENI. Dintre politicieni, Traian Basescu a fost cel mai admirat,12,2% dintre respondenti indicandu-l drept favorit. Pe locurile urmatoare s-au clasat Gigi Becali (cu 12%), Ion Iliescu (11,4%), Mona Musca cu 9% , Teodor Melescanu cu 8,4%, Calin Popescu Tariceanu cu 7,9%, C.V. Tudor cu 6,2% , Victor Ponta cu 5,5% si Mihai Razvan Ungureanu cu 5,3%.

Admiratorii lui Basescu provin in cea mai mare parte - 38%, din electoratul PD, asa cum era de asteptat, 10% din cel al PNG , 8,6% din al PNL, 8,4 din cel al PSD si doar 7% din al PLD. Gigi Becali este admirat de 15% din electoratul PD, dupa cei 40% ai PNG, apoi de 6,7% din electoratul PSD si 5% din cel al PNL. Sondajul are o marja de eroare de +/-3%. Sondaj BCS - Galeria valorilor romanesti (format pdf)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.